NA PARTIJI GOLFA

Michael Jordan otkrio Kukoču dugo čuvanu tajnu

15.06.2012 u 17:48

Bionic
Reading

Toni Kukoč, vlasnik tri prstena NBA prvaka s Chicago Bullsima, prije nekoliko dana iz Chicaga je stigao u rodni Split na dvomjesečni odmor

Osim što se bavi majstorima koji obavljaju završne 'šminkerske' radove na njegovoj novoj kući na splitskim Mejama, Kukoč najviše slobodnog vremena provodi na golf igralištu.

Najčešće navrati do obližnjeg Stobreča gdje odigra koju partiju na igralištu sa šest rupa, a za vikend je u društvu prijatelja Roberta Matijevića odigrao nekoliko partija u Umagu i Zagrebu.

'Guštam u golfu, pogotovo od kada ne igram košarku. Puno puta sam rekao kako je golf najbolja igra koju je čovjek ikada izmislio, a budući da sam operirao bolni kuk, puno mi je lakše igrati golf nego košarku. Manje se trošim', kazao je za tportal.hr Kukoč koji će u rujnu napuniti 44 godine.

Kaže da ove godine neće braniti titulu prvaka na amaterskom prvenstvu Hrvatske u golfu zbog neodgodivih privatnih obveza iako je, kako nam je potvrdio, u dobroj formi.

'Je, igram često golf, a baš neki dan smo Michael Jordan i ja guštali na igralištu cijeli dan. Je li bolji od mene? Nije još, ali se jako popravio', sa smiješkom je kazao Kukoč.

Naravno, zanimalo nas je jesu li razgovarali o košarci ili barem o dokumentarnom filmu koji je nedavno imao promociju (video na dnu članka). Naime, prije promocije procurilo je kako se u dokumentarnom filmu o originalnom Dream Teamu, koji je tempiran na 20. godišnjicu Olimpijskih igara u Barceloni, često spominje Kukočevo ime.

Jordan i Pippen potvrdili su u filmu ono što je bila 'javna tajna', da su vam željeli na utakmicama Dream Teama i Hrvatske željeli zagorčati život i ne dopustiti vam da primite loptu?


'Razgovarali smo i o tome, naravno. Svi sad pišu o tome, a Jordan mi je tek sada, nakon 20 godina, priznao kako je to sve istina i kako me te 1992. želio ubiti u pojam. Kaže da su se vrhunski pripremali za turnir i kako nisu željeli nikome popustiti. Na toj prvoj utakmici protiv SAD-a igrao sam jako loše, jedva sam ubacio jednu loptu, ali sam zato u finalu igrao puno bolje. Eto, i tek sad 20 godina kasnije Jordan mi je priznao kako sam tada kupio njegovo povjerenje i dobio kredit', ispričao nam je Kukoč koji je danas s Jordanom u sjajnim odnosima i često se privatno druže:

'Te 1992. supruga Renata je rodila Marina za vrijeme turnira i sjećam se svih detalja. Stvarno mi Jordan i Pippen nisu dali da primim balun, ubili su me!'

'U jednom trenutku na golf terenu sam mu kazao: pa što mi nisi, kao budući suigrač u Bullsima, rekao da mi nećete dati da primim loptu? Jordan se, naravno, samo nasmijao i kazao mi kako su željeli da osjetim što me čeka u Bullsima jer me Krause jako puno hvalio', dodao je sa smiješkom Kukoč.

Za kraj nas je zanimalo očekuje li da će čelni ljudi Hrvatskog košarkaškog saveza obilježiti 20. godinu olimpijskog finala.

'Iskreno, od garniture koja vodi HKS to bi bilo iluzorno očekivati, tako da ništa ne očekujem', rekao je s gorčinom Kukoč koji, kao i mnogi naši proslavljeni košarkaši, nema pozitivno mišljenje o ljudima koji trenutačno vode HKS.

Dodajmo samo kako je, primjerice, predsjednik litavskog košarkaškog saveza legendarni Arvidas Sabonis, kojeg znaju svi ljubitelji košarke u svijetu, a predsjednik našeg saveza je bivši sudac Danko Radić koji redovito na utakmicama širom Hrvatske dobiva zvižduke navijača. Pametnome dovoljno.