KAKO ĆE OVO SHVATITI?

Metličićeva poruka Perkovcu, ali i kritika jednom od najiskusnijih: Izgleda izgubljen

21.01.2024 u 16:26

Bionic
Reading

Hrvatskim rukometašima ostali su tek teoretski izgledi za plasman u polufinale Eura. No, da bi do njega stigli, igrači izbornika Gorana Perkovca moraju pobijediti i Island i Njemačku, ali i strepiti nad rezultatima drugih. Ali, dok ima nade, Hrvatska ima pravo maštati. Bez obzira na loše subotnje izdanje protiv Mađarske i poraz 26:29

Bivši legendarni kapetan hrvatske reprezentacije, Petar Metličić bio je vrlo direktan u ocjeni poraza od suparnika protiv kojeg je Hrvatska slovila za favorita. U razgovoru za Sportklub, potvrdio je da mu se činilo kako je izbornik Perkovac bio premiran tijekom minuta odmora.

'Ja osobno bi poludio. Pokušao bi podići momčad i vikom i drekom, nekako je bio premiran. U mojoj generaciji kad su bile minute odbora, 'noževi' su se vadili i to je bilo vatreno, tako mi najbolje funkcioniramo, a ne mirno sve. Morao je s više intenziteta to voditi, reći im 'alo dečki krucijalna je utakmica, imamo šansu protiv protivnika koji nije najjači rang', po meni izgleda da je psihološka priprema bila loša, to je najveći problem, takve utakmice ne dobiva taktika nego ratnici. Mađarima treba pokazati zube, ući u meso, a to mi nismo radili, a vratari su opet bili dobri naši. Psihološka priprema je najveći problem', rekao je Metličić te dodao.

'Cindrić i Karačić su van forme, pogotovo Cindrić. Luka izgleda izgubljen, ne zna što da radi. Kara toliko – koliko, ali ukupno su bili nemoćni obojica. Cindrić očigledno ima preveliko breme, ne može se nositi s tim. On je veliki kapacitet, osvajao je svašta s klubom, ali u reprezentaciji mu je izgleda preteško. Šteta, na muci se poznaju junaci, a on očigledno nije taj'.

Hrvatska je sjajno otvorila turnir, pobjedom protiv Španjolske, a čak niti poraz od Francuske nije bio toliko bolan. Za razliku od ovog protiv Mađarske, jer čak ni sami Mađari nisu bili preoptimistični uoči ogleda s Hrvatskom.

'Od 2020. to su četiri godine mi lutamo, iako mislim da smo na ovom prvenstvu dobili dosta toga, obrise nečega. Mi bi htjeli odmah rezultat, ali dobili smo igrače neke, ideju, jednostavno ne ide preko noći. Imamo prevelika očekivanja. Mučimo se, smjena je generacije u jednu ruku, ali ja sam optimist, ima dobrog materijala. Srednji vanjski je najveći problem za budućnost, jer Cindra i Duvnjak su u godinama, a vratari su nam sad najjača pozicija. Na poziciji pivota imamo dobre igrače, iako mi smeta jer je izbornik zaboravio na Šipića, on je naš napadački najbolji igrač. Još je niskog težišta, pa bi ga teško čuvali visoki i teški mađarski igrači. To malo zamjeram izborniku'.

Imamo teoretske šanse, trebaju nam se poklopiti rezultati, uz naše sve pobjede, Metličić ostavlja ipak mogućnost prolaska do polufinala.

'Pa moguće je, teško, ali moguće. Island - Austrija je ključna za nas, ako Francuzi budu ozbiljni. Ali moramo prvo mi misliti na svoje utakmice. Nije svejedno biti peti ili deseti. MI i da dođemo u polufinale po meni ne možemo parirati Danskoj, Švedskoj…Moramo se boriti, do kraja…', zaključio je legendarni kapetan.

  • +17
EP rukomet: Hrvatska - Mađarska, 20.1.2024. Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL
Standings provided by Sofascore