POJAČANO OSIGURANJE

Jasna poruka EHF-a nakon izgreda na utakmici s Francuzima: Oni više nisu dobrodošli

20.01.2024 u 18:27

Bionic
Reading

Ne smiruje se bura nakon utakmice Europskog rukometnog prvenstva između Francuske i Hrvatske na kojoj se dogodilo nekoliko navijačkih izgreda

Prvo je netko od hrvatskih navijača bacio plastičnu čašu prema klupi s francuskim rukometašima koji su dodali da je bilo i rasističkih povika tijekom susreta. Zbog toga se Europska rukometna federacija (EHF) oglasila priopćenjem u kojem su oštro osudili sve oblike rasizma, diskriminacije i netolerancije pa dodali da će uvesti veće mjere osiguranja:

'U rukometnom svijetu nema mjesta rasizmu i diskriminaciji. U procesu smo suradnje s igračima, francuskim i hrvatskim izaslanstvima, a postoji i jasno upozorenje za hrvatsku navijaču skupinu da će im, ako bude još izgreda, biti zabranjeno gledanje utakmica', kazao je glavni tajnik EHF-a Martin Hausleitner za danski TV2, prenosi Gol.hr.

'Oni koji se nisu ponašali u skladu s našim vrijednostima, oni više nisu dobrodošli. Danas će biti pojačano osiguranje i povećan razmak između navijača i igrača. Koristimo sredstva koja imamo na raspolaganju, a sredstva koja smo prije koristili pokazala su se nedovoljnima', dodao je glavni tajnik EHF-a.

Standings provided by Sofascore