DOGAĐA SE!

Savez se korigirao: Hrvatska može do polufinala

21.01.2024 u 09:10

Bionic
Reading

Hrvatski rukometni savez je imao radnu noć. Nakon brzoplete objave kako je Hrvatska nakon poraza od Mađarske 29-26 izgubila sve izglede za plasman u polufinale i medijskih napisa kako je to ipak moguće konačno je i Savez uvidio propust

Riješen je u dva koraka. Prvi je bila promijena naslova. Prvo je objavljeno: Poraz od Mađarske i kraj sna o polufinalu.

Nakon što su se i sami uvjerili da su pogriješili isti je tekst dobio noovu opremu s naslovom: Poraz od Mađarske, nada za polufinale još živi.

Drugi korak bila je objava novog teksta u kojem su objavljene, javnosti u tom trenutku već poznate kalkulacije.

HRS ih je predstavio ovim riječima:

'Nakon poraza Hrvatske od Mađarske 26:29 i remija Njemačke i Austrije 22:22, nakon 2. kola Glavne skupine 1, hrvatska muška reprezentacija nalazi se na 5. mjestu s jednim osvojenim bodom. Prva je Francuska koja ima šest bodova. Druga je Mađarska s četiri, koliko ima i Austrija. Gol razlika je za sada na strani Mađara. Četvrto mjesto pripada domaćinu koji je skupio tri boda. Slijedi Hrvatska s jednim te Island bez bodova.

Remi Njemačke i Austrije ponovno je probudio nadu u mogući prolazak Hrvatske u polufinale. Da bi se to dogodilo, treba se poklopiti nekoliko stvari. Ovo su sve kombinacije koje bi nas uz dvije naše pobjede protiv Islanda i Njemačke mogle odvesti u poluzavršnicu. Uz to treba nam pomoć čak tri reprezentacije; Francuske, Njemačke i Islanda.

Hrvatska mora pobijediti i Island i Njemačku.

Austrija smije osvojiti najviše jedan bod iz utakmica s Francuskom i Islandom.

Mađarska mora izgubiti i od Njemačke i od Francuske.

Njemačka mora pobijediti Mađarsku pa izgubiti od Hrvatske.

U tom bi slučaju Hrvatska na drugom mjestu bila izjednačena ili samo s Njemačkom ili i s Austrijom i s Njemačkom. U oba slučaja, Hrvatska bi sigurno prošla dalje jer bi imala najviše bodova iz međusobnih ogleda', pojasnio je HRS.

Događa se, uostalom tko radi taj i griješi. Štoviše, drago nam je da je prva objava bila pogrešna, jer koliko god šanse bile male, one postoje, a dok postoje Hrvatska je u igri.

Standings provided by Sofascore