Veliki prijatelji

Messi u oproštajnom pismu posvećenom Suarezu opako ponizio čelnike Barcelone; sada je jasno kako će taj potez klub jako skupo koštati

25.09.2020 u 13:42

Bionic
Reading

Nakon što je urugvajski napadač Luis Suarez i službeno napustio Barcelonu oglasio se Lionel Messi, živa legenda kluba

Od prije je poznato kako su Lionel Messi i Luis Suarez od prvog dana (2014. godina) u Barceloni 'kliknuli' i postali veliki prijatelji. Upravo je činjenica da novi trener Ronald Koeman nije želio Suareza u momčadi dodatno razljutila Messija koji je nezadovoljan zbog loše sezone želio napustiti klub. Situacija je bila poprilično ozbiljna, ali Messi je na koncu ipak odlučio ostati. Barem još jednu sezonu kada mu ističe ugovor…

No, kada se Suarez, koji je novi član Atletico Madrida, emotivno oprostio od kluba obratio mu se oproštajnim pismom putem Instagrama Messi. U njemu se žestoko obrušio na čelnike Barcelone.

'Biti će jako teško ne provoditi svakodnevno vrijeme s tobom, na terenu i izvan njega. Nedostajat će mi to vrijeme, jako. Bilo je tu puno godina, puno suigrača, puno večera… Jako puno stvari koje nećemo moći zaboraviti. Biti će čudno vidjeti te u drugom dresu, a još čudnije igrati protiv tebe', napisao je Messi. A onda kreće najzanimljiviji dio:

'Zaslužio si otići zbog onoga što jesi; kao jedan od najvećih nogometaša u klupskoj povijesti koji je radio važne stvari za momčad, ali i individualno. Nisi zaslužio biti otjeran tako kako su oni to napravili. Istina je da u ovom trenutku više nisam iznenađen njihovim postupcima. Želim ti sve najbolje u budućnosti. Volim te i vidimo se uskoro', dodao je Messi.

Nema sumnje kako je nakon ovog otvorenog pisma jasno kako mišljenje o čelnicima Barcelone ima Messi. A jasno je i kakav utjecaj ima kada ovako nešto može napisati bez da snosi posljedice. Zna se kako ga je odlazak prijatelja i takvog vrhunskog igrača rastužio. Toliko da je odlučio napustiti klub u ljeto 2021. i teško da će svoju odluku promijeniti.