NIJE IZDRŽAO

Messi suzama zaokružio najveće razočaranje

03.07.2010 u 20:47

Bionic
Reading

Najbolji igrač svijeta protekle sezone Lionel Messi nije u velikom stilu otišao na odmor. Trudio se, ali nije mu išlo i SP je napustio nakon četvrtfinala bez postignuta gola

Pogađao je stative, golmani su paradama vadili njegove udarce… Nije imao sreće. Messi je silno želio zabiti taj prvi gol i nula na kontu ga je evidentno kočila kroz cijelo natjecanje. Maradona ga je kontinuirano branio od kritika, a na kraju je izbornik ostao vjeran igraču kojega je proglasio svojim nasljednikom.

'Lopta ga je zaobilazila, a i golmani su ga 'uzeli na zub', ali u velikom stilu je odigrao ovaj mundijal', smatra Maradona i nastavlja s ulogom gromobrana:

'Bio je sav uplakan u svlačionici i uopće pomišljati da mu nije stalo do Argentine je najobičnija glupost.'

Njemački izbornik Loew je otkrio svoju taktiku protiv uspavanog argentinskog majstora.

'Očekivali smo postavu u kojoj on dolazi iz vezne linije. Jasno je da je on ključna figura i dogovorili smo se da mu je netko uvijek blizu i vrši pritisak. Ići grubo na njega ne bi bilo pametno jer bi se tako Argentini otvorila serija opasnih prekida, a i naša preventiva je vrlo dobro funkcionirala', pojašnjava događaje s terena Loew.

Messi, koji u Barceloni uživa status božanstva, u reprezentaciji još nije doživio punu afirmaciju. U domovini mu ne vjeruju puno, masa je grafita koji ga optužuju za nelojalnost. Velike utakmice i trijumf na SP-u svrstale bi ga u red najvećih, i to je očito bio prevelik pritisak za malenog genijalca. U svojoj grandioznoj karijeri nije navikao na velika razočaranja, ali svatko prije ili kasnije upozna obje strane sporta. Bit će još prilika za popravak, tek su mu 23 godine.