BIJES OŽALOŠĆENIH OBITELJI

Mercedes svojem prvaku Lewisu Hamiltonu priuštio ružan skandal; britanski vozač na bolidu reklamirao kompaniju koju optužuju za užasnu tragediju

09.12.2021 u 18:59

Bionic
Reading

Uoči zadnje utrke sezone u Abu Dhabiju aktualni prvak Lewis Hamilton upao je u skandal, ali ne svojom krivicom

Hamilton i Verstappen u zadnju utrku sezone ulaze bodovno poravnati, a umjesto da Britanac ostane usredotočen samo na ono što se događa na stazi, uvučen je u probleme i izvan nje.

Naime, na utrci VN Saudijske Arabije na Hamiltonovom bolidu osvanuo je sponzor Kingspan što je izazvalo bijes organizacije Grenfell United koja predstavlja preživjele i ožalošćene obitelji u tragediji koja je odnijela 72 života kada je požar zahvatio zgradu u Londonu (2017.).

Kingspan je optužen da je imao glavnu ulogu u katastrofi zbog svoje izolacije koja je uzrokovala brzo širenje požara, što ta tvrtka u potpunosti poriče.

Šef Mercedesa Toto Wolff napisao je pismo skupini preživjelih kako bi se ispričao za nanesenu uvredu, a već ovaj tjedan njemačka momčad raskinula je suradnju i prekinula kontroverzno sponzorstvo.

  • +8
Formula 1, VN Saudijske Arabije, 2021. Izvor: EPA / Autor: STR

Hamilton je također govorio o nezgodnoj situaciji i kaže da nije znao ništa o novom sponzoru i da je jedini sponzor kojeg je on doveo vezan uz odjeću - Tommy Hilfiger.

'Tommy je bio jedini kojeg sam doveo u tim. Dakle, kao što sam rekao, ovo stvarno nema nikakve veze sa mnom. Znam da Toto Wolff to rješava. Nažalost, moje ime je povezano s tim jer je stavljeno na bolid', izjavio je Hamilton.

Inače, Britanac je u prošlosti na društvenim mrežama davao podršku svima koji su pogođeni katastrofalnim požarom.