NEZAPAMĆENO

Mercedes ostao bez Hamiltona i Rosberga, spasio ga klinac!

20.02.2015 u 18:43

Bionic
Reading

Mladi Pascal Wehrlein doživio je jedinstveno i vrlo neobično iskustvo, testirajući bolid dvije različite momčadi tijekom prvog dana zimskih testiranja u Barceloni…

Njemački 20-godišnji talent bio je najavljen kao test vozač Force Indije koja muku muči sa svojim financijama pa je morala posuditi Mercedesovog juniora kako bi od njemačke momčadi dobila novčanu pomoć uoči početka sezone, za nagradu što daje priliku steći iskustvo njihovom vozaču.

No, Mercedes je u četvrtak ostao bez svojih test vozača i Pascal Wehrlein usred dana morao je promijeniti bolid. Nešto što se zaista rijetko događa u Formuli 1. Dogodilo se to jer je Hamilton odustao nakon samo 11 krugova zbog gripe, a Rosberg zbog ukliještenog živca također je otkazao. Na kraju je njemački klinac odvezao gotovo dva identično brza kruga s dva različita bolida, oko 1:28.5.

'Ovo je bio veliki dan u mojoj sportskoj karijeri. Bio sam prilično iznenađen kad su mi rekli da se moram popeti u Mercedes tijekom popodneva. No, tu sam i želim kružiti, spreman samo uzeti bilo kakvu priliku. Voziti dva različita F1 bolida bilo je spektakularno, jako sam sretan,' zaključio je mladić koji se kroz DTM i Formulu 3 probio do elitnog automobilističkog natjecanja.

U petak su u Mercedesu uspjeli nekako osposobiti i Hamiltona i Rosberga, a Wehrlein je mjesto za volanom Force Indije prepustio Sergiju Perezu.