NJEMAČKO NEZADOVOLJSTVO

Mercedes i Schumacher prijete odlaskom iz Formule

08.05.2012 u 10:41

Bionic
Reading

Michael Schumacher i Mercedes zaprijetili su istupanjem iz svjetskog prvenstva Formule 1 jer su razočarani činjenicom da im nije dodijeljeno mjesto u novom upravnom tijelu Formule 1

Prema engleskom dnevniku The Times u njemačkoj su F1 momčadi Mercedes ogorčeni jer njihov predstavnik neće dobiti mjesto u novom glavnom odboru koji će biti formiran pri izlasku dionica Formule 1 na burzu.

Svega mjesec dana od prve samostalne Grand Prix pobjede koju je na Velikoj nagradi Kine Mercedesu priskrbio Nico Rosberg njemačka momčad prijeti istupanjem iz natjecanja Svjetskog prvenstva Formule 1.

U Mercedesu su prema navodima The Timesa razočarani jer im nije osigurano mjesto u novom glavnog upravnom tijelu Formule 1 koje će biti oformljeno zbog izlaska dionica Forumle 1 na tržište.

Njemački je konstruktor u posljednje dvije godine uložio preko milijarde funti, ali pored relativnog novaka u natjecanju Red Bulla i Ferrarija nisu dobili mjesto za svog predstavnika u novom glavnom tijelu koje formira šef Formule 1 Bernie Ecclestone. Zajedno s nekadašnjim partnerom McLarenom Mercedes je ostao bez svog očekivanog čovjeka na vrhu, a zanimljivo je da je mjesto zagarantirano predstavniku vladajućeg režima u Bahreinu koji već više od godine dana odolijeva prosvjedima zbog kojih je i otkazana lanjska utrka.

Odlazak Mercedesa iz Svjetskog prvenstva Formule 1 značio bi zatvaranje 1.000 radnih mjesta, te pad vrijednosti dionica Formule 1 za oko 20 posto od procijenjenih 6 milijardi funti.

U Mercedesu još nisu niti demantirali niti potvrdili priču.