OGORČENI ZBOG NEPOSLUHA

Mercedes bijesan na Hamiltona i sprema ga se riješiti!?

28.11.2016 u 09:35

Bionic
Reading

Prema tvrdnjama britanskih medija, momčad Mercedesa spremna je na neko vrijeme suspendirati Lewisa Hamiltona ili čak raskinuti ugovor zbog neposluha u završnici Velike nagrade Abu Dhabija...

Podsjetimo, 31-godišnji Britanac u svom očajničkom pokušaju osvajanja naslova prvaka namjerno je kočio Nicu Rosberga iza sebe u završnici utrke u Abu Dhabiju, nadajući se da bi ga jureći Vettel i Verstappen mogli preći i tako mu pokloniti naslov prvaka.

Šefovima Mercedesa takva se taktika nije svidjela, jer je bila na štetu ukupnog momčadskog rezultata na utrci, no svaki pokušaj nagovaranja Hamiltona da ubrza Lewis je odbijao. Toto Wolff njegovu je vožnju nazvao 'anarhičnom' i priznao da razmišlja o kazni, a britanski mediji tvrde da bi ona mogla biti brutalna.

Naime, Sky Sports i Daily Mail pišu da postoji čak i mogućnost raskida ugovora Mercedesa s Hamiltonom nakon neposluha u Abu Dhabiju, dok bi blaža opcija kazne mogla biti suspenzija na nekoliko uvodnih utrka sljedeće sezone.

Naravno, kad se glave malo ohlade, zajednički jezik bi se mogao naći, no u ovom trenutku odnos Hamiltona i njegovih nadređenih iznimno je napet...