UHVATILI IH

Menadžeri naveliko dilali karte za SP

04.07.2010 u 10:43

Bionic
Reading

Jedna poslovna žena iz Britanije i njen bivši kolega uhićeni su u Južnoafričkoj Republici nakon što je policija otkrila da su ilegalno prodavali karte za utakmice Svjetskog prvenstva, čime su zaradili preko 350 tisuća eura

Karen Sorensen (37) i Brendan Evans (38), uhićeni su u Johannesburgu nakon što je policija napravila raciju u njihovim hotelskim sobama gdje su pronađene 122 ulaznice za utakmice Svjetskog prvenstva.

Zanimljiva u cijeloj priči jest činjenica da se radi o poslovnim ljudima (menadžerima) koji ne mogu reći da oskudijevaju novcima. Naime, Karen Sorensen je direktorica za sportske djelatnosti europskog dijela grupacije Marcuc Evans, dok je Brendan Evans bivši zaposlenik iste tvrtke.

Par je prodavao karte za utakmice Svjetskog prvenstva, čime je zaradio 350 tisuća eura, a prijeti mu kazna zatvora od pet godina.

'Fifa je kontaktirala s nama zbog nekih nepravilnosti oko firme Marcus Evans. Bojali su se da se radi o švercu. Uvijek upozoravamo ljude da ne kupuju karte na mjestima koja nisu i službena prodajna mjesta', kazao je glasnogovornik policije u Južnoafričkoj Republici, Vishnu Naidoo.