JAKO LJUT NA BOSNU

Meksički izbornik bijesan na Sušića: To su prljavi trikovi!

04.06.2014 u 09:22

Bionic
Reading

Bijesan je na konferenciji za novinare nakon poraza od Bosne i Hercegovine (1-0) bio izbornik meksičke nogometne reprezentacije Miguel Herrera...

Nije Herreru toliko razljutio poraz njegovih izabranika koliko potez bosanskog izbornika Safeta Sušića koji je u posljednji trenutak promijenio najavljenu postavu. Na teren u Chicagu su tako istrčali Sejad Salihović, Zvjezdan Misimović i Edin Džeko koji nisu bili najavljeni u početnom sastavu.

Iako je utakmica bila prijateljska, Herrera smatra da suparnički izbornik nije smio mijenjati postavu budući da je i on sam organizirao momčad na temelju najavljenog sastava BiH.


'Nadam se da se ovakvi prljavi trikovi neće događati na Svjetskom prvenstvu. Igrača u posljednji trenutka možeš zamijeniti samo ako se ozlijedio. Sušić je pokazao manjak poštovanja i ozbiljnosti, a suci su se samo smijali,' nervozno je na konferenciji za novinare pričao Herrera.

Meksikanci su utakmicu započeli u formaciji 5-3-2 koju su nakon 15 minuta promijenili u 4-4-2, a kasnije i u 4-3-3. Herrera tvrdi da su sve varijante moguće na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu gdje će Meksiko igrati u skupini A protiv domaćina, te protiv Hrvatske i Kameruna.

'Napravili smo određene izmjene tijekom utakmice kako bismo isprobali različite situacije u kojima se možemo naći. Sada idemo dalje i već smo fokusirani na utakmicu protiv Portugala,' najavio je Herrera posljednji test uoči SP-a.