SABOLIČ U 'BRLOGU'

'Medvjedi' uzeli Jesenicama drugog strijelca lige

28.04.2011 u 15:12

Bionic
Reading

Nagađanjima je kraj! Robert Sabolič potpisao je ugovor sa zagrebačkim Medveščakom na jednu sezonu

Nakon uspješne sezone u Jesenicama, gdje je igrao u napadu s Tičarom i Jegličem, te zabilježio 59 bodova, od čega čak 33 gola, mladi napadač slovenske reprezentacije Robert Sabolič potpisao je vjernost zagrebačkim Medvjedima gdje će zaigrati uz suigrača iz reprezentacije, Roberta Kristana, u sezoni 2011/12.

Robert Sabolič rođen je u Jesenicama 1988. godine, gdje je počeo trenirati hokej i igrao u momčadi HK Jesenice mladi sve do sezone.

U sezoni 2009/10. kad počinje igrati za seniore Jesenica u regionalnoj ligi EBEL te finalu slovenskog prvenstva. Sljedeće godine postao je udarna snaga momčadi iz Jesenica, a po ostvarenim rezultatima postao je drugi strijelac EBEL-a, odmah iza Francoisa Fortiera iz Vienna Capitalsa te jedno mjesto ispred zagrebačkog Medvjeda - Ryana Kinasewicha! Robert Sabolič Medvjedima je u protekloj sezoni 'zabio' čak pet pogodaka u šest odigranih utakmica.

S momčadi Acroni Jesenica u sezoni 2010/11. Sabolič je osvojio naslov prvaka Slovenije.

Dobrim igrama u Jesenicama Sabolič je po prvi puta ove godine zaslužio i poziv slovenskog izbornika Matjaža Kopitara da zaigra u slovenskom nacionalnom dresu na Svjetskom prvenstvo u hokeju na ledu elitne skupine koje se održava u Slovačkoj od 29. travnja do 15. svibnja!

Sabolič će u Medveščaku igrati u dresu s brojem 11!