JAČI ŽIVCI

Medvjedi preokretom do šestog mjesta

17.01.2010 u 20:29

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka svladali su nakon penala Linz u Domu sportova i s nova dva boda prvi su put zasjeli na šesto mjesto EBEL lige

Nije počelo sjajno. Puna dvorana na tren je utihnula kada je u 16. minuti Markus Matthiason zabio svoj drugi gol i Austrijance doveo u prednost od 2:0. Srećom, Medveščak se brzo pribrao i tri minute kasnije Fox je smanjio zaostatak.

Oba golmana su doslovno briljirala i mreže se nisu tresle sve do 45. minute. Tada je presing domaćina urodio polukontrom, koju je nakon divne akcije Smyth (na asistenciju Joela Prpica) pretvorio u gol i produžetak.

Ni dodano vrijeme nije donijelo odluku i morali su odlučiti penali. I Kristan i Westlund nisu bili svladani nakon četiri serije, a najčvršće živce pokazao je Joel Prpic koji je 'izvagao' sjajnog golmana Linza i zabio mu u bliži kut. Linz je promašio i peti pokušaj i slavlje je moglo početi.

Budući da je Alba Volan uvjerljivo (6:1) poražena u Klagenfurtu, Medveščak je sa 47 osvojenih bodova zauzeo šesto mjesto. Petoplasirani Villach bolji je za tri boda.