'OSVETA' ZA MATU!

'Medvjedi' osvetnički prošli kroz Klagenfurt

01.11.2011 u 20:03

Bionic
Reading

KAC je nakon nedavnog poraza u Domu sportova dobio bodove za zelenim stolom, no zbog poraza od 4:6 (1:0, 0:3, 3:3) na svom ledu razloga za žalbu - nema! Medveščak je odigrao srčano i mudro te stigao do 16. boda u sezoni

U 18. kolu Ebela Medveščak je gostovao u Klagenfurtu, kod neugodnog i vrlo bogatog KAC-a, te stigao do vrijedne pobjede 6:4, već treće u nizu u isto toliko odigranih utakmica. Domaćini su utakmicu odigrali bez nekolicine važnih igrača, no to nikako ne umanjuje pobjedu 'medvjeda'.

Zagrebački navijači su uoči te utakmice razmišljali o svojevrsnoj osveti zbog nedavno izgubljenih bodova Medveščaka za zelenim stolom. Podsjećamo, Zagrepčani su u Domu sportova pobijedili KAC sa 5:4, no zbog navodne nepravilne registracije mladog golmana Mate Krešimira Tomljenovića izgubili su bodove, a utakmica je registrirana rezultatom 0:5. Premda to neće priznati, nema sumnje da su i igrači imali slično razmišljanje. Upravo zato je utakmica u Klagenfurtu bila tako važna za Medveščak, a u konačnici je i pobjeda slađa.

Domaćini su poveli u prvoj trećini, Herburger je zabio u osmoj minuti, a na izjednačenje smo trebali čekati do početka drugog dijela. Vjačeslav Truhno je nakon minute i 46 sekundi u drugoj trećini izjednačio na 1:1, a Pascal Morency je nepunih pet minuta kasnije osigurao vodstvo Medveščaku. Da bi taj period igre bio posve u znaku 'medvjeda', pobrinuo se Joel Prpic 55 sekundi prije kraja, pogodivši mrežu KAC-a za 3:1. U trenucima slavlja 'medvjeda' s tribina je prema ledu poletjelo puno toga, a nešto crno pogodilo je Prpica u glavu. Prekid je trajao dvije, tri minute, no posljedica za stasitog centra Medveščaka srećom nije bilo.

Posljednja trećina bila je posebno dramatična. Prvo je Hager smanjio na 2:3 samo 65 sekundi od starta trećine, onda je Sertic sjajno pogodio za povećanje vodstva na 4:2 lijepim udarcem s plave linije u 47. minuti, a nepune dvije minute kasnije Ryan Kinasewich je u kontri pogodio za, kasnije se pokazalo, nedostižnih 5:2.

Ipak, domaćini se nisu dali. Herburger je u 57. minuti svojim drugim pogotkom smanjio na 3:5, a 30-ak sekundi kasnije KAC je zaigrao bez golmana i to mu se isplatilo u 58. minuti kad je Siklenka smanjio na opasnih 4:5. Srećom, Medveščak je posljednje minute utakmice odigrao mudro, pogodio vratnicu minutu prije kraja, a pitanje pobjednika riješio je Truhno 16 sekundi prije isteka 60. minute, zabivši za konačnih 6:4.

U petak Medveščak u Domu sportova dočekuje Red Bull Salzburg.

REZULTATI:
Black Wings Linz - Acroni Jesenice 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 1:0)
Red Bull Salzburg - Znojmo 5:3 (2:2, 2:0, 1:1)
KAC - Medveščak 4:6 (1:0, 0:3, 3:3)
Sapa Fehervar - Vienna Capitals 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
VSV Villach - Graz 99ers 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)