VELIKI PREOKRET

'Medvjedi' opet uzeli bodove KAC-u usred Klagenfurta

24.01.2012 u 21:29

Bionic
Reading

Nevjerojatnu utakmicu odigrali su hokejaši Medveščaka u Klagenfurtu te nakon 1:3 u prvoj trećini stigli do pobjede 5:4. 'Medvjedima' je ove sezone KAC očito posebna inspiracija, jer je to već peti uzastopni trijumf nad jednom od najbogatijih momčadi u Austriji (jedna pobjeda je oduzeta za 'zelenim stolom')

Mađari 'razvalili' Red Bull u gostima

Najveće iznenađenje drugog kola drugog kruga Ebela priredili su hokejaši Albe koji su doslovce pomeli led u Salzburgu s domaćim Red Bullom. Konačnih 1:7 najbolje govori kako je to izgledalo u Mozartovu gradu. Uz dodatak da su Mađari vodili s čistih 6:0.

Drugi krug Ebela, onaj u kojem će svaka momčad od prvih šest iz prvog kruga međusobnim susretima odlučivati o pozicijama za doigravanje, Medveščak je otvorio porazom od Linza u zagrebačkoj Areni, no samo dva dana kasnije 'medvjedi' su se vratili na pobjedničke staze. Momčad Martyja Raymonda u utorak navečer gostovala je u Klagenfurtu, prošlogodišnjeg finaliste Ebela, no i ekipe koja ove sezone očito odgovara Medveščaku. Dosad su odigrali četiri utakmice, sve četiri su dobili, no jednu su kasnije izgubili sa 0:5 za zelenim stolom zbog navodno nepravilne registracije mladog golmana Mate Tomljenovića.

U utorak navečer Austrijanci se nisu imali na što žaliti. Imali su otvaranje iz snova, vodili 3:1 u 12. minuti, no do početka posljednje trećine prosuli su sve što su izgradili na startu. Krenulo je s pogotkom na svakoj strani. KAC je poveo s igračem više u 3. minuti preko Schumniga, izjednačio je Day tri minute kasnije, da bi domaćine u 9. minuti ponovo s igračem više u vodstvo doveo Brandner. Dobru dionicu Austrijanci su zaključili u već spomenutoj 12. minuti kad je Koch s igračem manje zabio za ugodnih 3:1.

No tada polako kreće preokret. Istina, domaćini su imali više od igre, Kristan je ponovno spašavao nemoguće, a onda je proradio i napad gostiju. Sertich je u 17. minuti s igračem manje smanjio na 2:3, a potom su u 28. i 32. minuti Zanoški i Siddall zabili za veliki preokret. Kad je k tomu i Banham na startu posljednje dionice povećao vodstvo Medveščaka na 5:3 bilo je jasno kako su 'medvjedi' ove sezone 'crna mačka' za KAC.

Ipak, za frku na ledu pobrinuo se u 52. minuti Tenute smanjivši na 4:5, no do kraja susreta do izjednačenja nije došlo. Domaćini su zadnje dvije minute igrali bez golmana, ali u napadu s igračem više ipak nisu svladali Kristana.

S obzirom da je Alba dobila Red Bull u Salzburgu sa 7:1, a Linz na svom ledu Olimpiju sa 4:0, ljestvica Ebela nakon dva odigrana kola izgleda vrlo zanimljivo. Linz je uvjerljivo i zasluženo prvi sa osam bodova, Medveščak je drugi s pet bodova, jedan manje ima trećeplasirana Alba, zatim slijedi KAC s tri boda, te na kraju Red Bull sa samo dva boda i Olimpija bez bodova.

U donjem domu, gdje se pet ekipa bori za preostala dva mjesta u doigravanju, Graz je nakon uvjerljive pobjede nad Villachom od 4:0 zadržao prvo mjesto, Vienna Capitalsi su bili uvjerljivi u Jesenicama (4:1), te dijele prvo mjesto s Grazom (pet bodova), a slijede Villach s tri boda, Znojmo s bodom manje i na posljednjem mjestu vjerojatno već otpisane Jesenice bez bodova.