MOŽE I U GOSTIMA

Medvjedi nakon penala slavili u Linzu

26.10.2010 u 21:59

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka u 15. su kolu regionalne Ebel lige kao gosti svladali Black Wingse iz Linza sa 4:3 (0:2, 1:0, 2:1; 0:0, 1:0) nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca. To je bila treća uzastopna pobjeda Medveščaka kojom su 'medvjedi' stigli do visokog četvrtog mjesta na prvenstvenoj ljestvici

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka osvojili su dva vrijedna boda u Lizu. Protiv momčadi koju su nedavno na svom ledu dobili s visokih 9:0 slavili su nakon vrlo uzbudljive završnice. U prvoj trećini domaćini su imali stigli do uvjerljive predosti od 2:0, i to pogocima Bradleyja Purdieja (7:13) i Roberta Shearera (19:38), ali potom je Medveščak s tri gola preokrenuo rezultat u svoju korist, a strijelci su bili Wacey Rabbit (33:28), Don MacLean (43:33) i John Hecimovic (44:17).

Nažalost, s igračem manje na ledu u posljednjih minutu i pol zbog isključenja Joela Prpica, kad je domaći trener iz igre izvadio i golmana Alexa Westlunda, a sekundu prije kraja utakmice, Shearer je svojim drugim pogotkom osigurao Linzu produžetak.

U dodatnih pet minuta nije bilo pogotka, domaćini su prema Robertu Kristanu uputili četiri udarca, a Zagrepčani dvostruko manje, ali mreže se nisu tresle. O osvajaču drugog boda odlučivali su kazneni udarci gdje su se spretnijim pokazali igrači Medveščaka. Pobjednički gol postigao je Hecimovic.

Nakon 15 odigranih susreta Medveščak ima 17 bodova i drži izvrsnu četvrtu poziciju na ljestvici, dok su Black Wingsi sakupili 11 i imaju tek jedan bod više od 'fenjeraša' Albe. U sljedećem, 16. kolu Medveščak će u petak u Ledenoj dvorani Doma sportova ugostiti Graz 99erse koji su večeras osvojili puni plijen u Jesenicama.