DALEKO JE JESEN

'Medvjedi' još uvijek s polovičnim rosterom i bez trenera

31.05.2011 u 11:45

Bionic
Reading

Premda su neki klubovi već kompletirali rostere za narednu hokejašku sezonu, u Medveščaku nema panike. Iako je momčad popunjena do pola, a novog trenera nema ni na vidiku, iz kluba poručuju da sve ide svojim tijekom

Premda je početak nove hokejaške sezone još vrlo daleko, klubovi koji se natječu u Ebel ligi itekako rade punom parom. Linz i Graz su već gotovo popunili rostere, no u zagrebačkom klubu još je dosta igrača na čekanju, a nema ni trenera. No iz kluba ipak smiruju nestrpljenje navijača i poručuju da stvari ipak idu svojim tijekom.

Igrači koji su sigurni za iduću sezonu

Kristan, Sandrock, Letang, Powers, Sertich, MacAulay, Šijan, Banham, Hećimović, Prpic, Blagus, Kanaet, Kinasewich, Filewich, Day, Kostović, Sabolič

'Vodstvo Medveščaka još uvijek je u potrazi za novim trenerom momčadi, odvijaju se pregovori i komunikacija, što direktno s potencijalnim kandidatima, što putem agenata i skauta. Osim trenera, radi se i na pronalaženju pomoćnog trenera i pomoćnog sportskog osoblja budući da se klub želi, uz postojeće kadrove, pojačati još nekim novima', kazali su nam iz kluba.

No što je pak s igračkim kadrom? Na kraju protekle sezone dosta se pričalo o velikim promjenama u momčadi, čak i da će Joel Prpic napustiti momčad zajedno s Rabbitom i Dayom, čime bi momčad ostala bez centra, a klub bi morao u hitnu nabavku barem trojice novih igrača na toj poziciji. 'Medvjedi' i za to imaju odgovor.

Naime, netočnim se pokazala teza da će Prpic zbog 'režanja' na suigrače 'odletjeti' iz ekipe i čini se da će i iduće sezone uveseljavati zagrebačke navijače. Greg Day je na listi želja kluba, dok je sudbina popularnog 'Zeke' još prilično neizvjesna. Wacey Rabbit, naime, još važe ostati u Zagrebu ili ne, a kad će odvagnuti i na koju stranu, zasad je velika nepoznanica.

Zanimljivo, dva najveća pojačanja Medveščaka, Robert Sabolič koji je stigao iz Jesenica i Robert Kristan koji je produljio vjernost 'medvjedima' povezuju se s odlaskom u finsku i rusku ligu. Bio bi to svakako hendikep za momčad, no iz kluba nas uvjeravaju da o tome nemaju pojma.

Službeni stav kluba o proširenju lige

Klub je izrazio svoje slaganje s proširenjem Ebel lige na nove zemlje i nove klubove jer time dolazi do jačanja samog natjecanja. Naravno, to je pozitivno i za poslovni aspekt lige i klubova. Medveščak se zalaže i za stvaranje Ebel 2 lige u kojoj bi igrali sastavi drugih momčadi sadašnjih članica lige Ebela. Stvaranje takve lige vrlo je važno i značajno za jačanje i ostalih selekcija kluba, što, vjerujemo, može doprinijeti kako razvoju lokalnog hokeja, tako i osnaživanju samih nacionalnih hokejskih reprezentacija.

'Mi zasad nemamo obavijest ni od igrača ni od  agenata da igrači odlaze iz Medveščaka i prelaze u drugi klub. Ipak, moramo biti svjesni da u slučaju da igrači dobiju ponude iz jačih liga, koje mogu i koje će vjerojatno vrlo pozitivno utjecati na napredak njihove karijere, odlazak je i više nego moguć i za takve prijelaze treba imati razumijevanja', kazao nam je glasnogovornik Ranko Vučinić dodajući da svi igrači u ugovorima imaju klauzulu po kojoj mogu otići u jači klub uz određenu odštetu Medveščaku.

Dakle, kad se sve zbroji i oduzme, Medveščak je još uvijek relativno daleko od definirane momčadi za narednu sezonu. Nije ništa dramatično, no malo čudno se doima činjenica da posjeti klupskih službenika SAD-u nisu urodili konkretnim plodom. Potraga je bila za mladim Hrvatima, točnije Kanađanima hrvatskog porijekla, ali zasad nema previše vijesti o uspješno završenim poslovima. Srećom, ljeto tek dolazi i vremena je napretek.