7:2 PROTIV VIENNE

'Medvjedi' igrom raspjevali Ledenu dvoranu

28.10.2011 u 21:33

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka konačno su na svom ledu odigrali onako kako se od njih i očekuje, s puno jednostavnih akcija, udaraca i naposljetku - golova. Pobjeda od 7:2 protiv Vienna Capitalsa ostvarena je u najboljoj utakmici sezone

Sredinom posljednje trećine više od 5.000 navijača u Ledenoj dvorani Doma sportova pjevalo je 'Vienna, Vienna, auf Wiedersehen', semafor je pokazivao 6:1 za Medveščak, a domaćini su navaljivali na gol Vienne kao da im život ovisi o još jednom pogotku. Doista, bila je to utakmica za pamćenje, jedan kolega nazvao ju je 'masakrom', u kojoj je domaćinima ulazilo sve, ali nakon izvrsnih akcija, puno borbe, klizanja i truda.

'Medvjedi' su nakon niza loših rezultata i kritika trenera, uprave i navijača igrali zaista jako dobro i visoka pobjeda od 7:2 više je nego zaslužena. Pritom se nemojmo zavaravati da su Vienna Capitalsi loša momčad, to je ekipa koja ne leži Medveščaku, koja je prošle godine pobjeđivala u Domu sportova s velikom razlikom i koja ima više novca u proračunu nego dva Medveščaka.

Već u prvoj trećini bilo je jasno da će bodovi konačno ostati u Zagrebu. Medveščak je na krilima izvrsnog Vjačeslava Truhna vodio sa 3:0, vrlo brzo u drugoj trećini podigao je vodstvo i na 4:0, a pogodak ekipe iz Beča i smanjenje rezultata na 4:1 gotovo da je prošao nezamijećeno. Jednostavno, 'medvjedi' su primili taj gol u jeku svojih napada, ali su i nakon njega nastavili s tempom koji bi u petak navečer bio koban i za puno jače momčadi od Vienne.

Posebno dobro funkcionirao je napad s igračem više, golovi su tada padali u nizovima, pa nije ni čudo što je rezultat na kraju bio tako visok. Zagrepčani su odigrali vjerojatno najbolju utakmicu sezone, a ulogu u tim hvalospjevima svakako ima i povratak Joela Prpica koji se itekako naradio za momčad.

Golove za 'medvjede' zabijali su Truhno dvaput, Day, Blagus, Banham, Kinasewich i Pokulok, dok su za goste zabili Ferland i Gratton.

Iduću utakmicu Medveščak igra ponovno doma, već u nedjelju protiv mađarske Sape.