PROMJENE U MEDVEŠČAKU

'Medvjed' Kenneth Macaulay odlazi u ljubljansku Olimpiju!

12.11.2013 u 12:40

Bionic
Reading

Branič Medveščaka Kenneth Macaulay prelazi iz Medveščaka u ljubljansku Olimpiju, odlučili su danas zajednički igrač i klub. Igrač u srijedu odlazi iz Zagreba i pridružuje se ljubljanskoj momčadi

'Iznimno cijenimo sve što je Macaulay napravio za naš klub u prethodnim sezonama. Zbog velikog broja igrača na našoj klupi odlučili smo zajednički kako je za profesionalni razvoj igrača najbolje da se pridruži momčadi u kojoj će imati odgovarajuću minutažu, a ujedno tako pomoci i u ostvarivanju sportskih ciljeva ljubljanskog kluba u EBEL prvenstvu. Vrata Medveščaka Macaulayu ostaju otvorena za povratak u svakom trenutku! Macaulay ostaje član hrvatske nacionalne vrste hokeja na ledu', kratko je izjavio direktor hokejskih operacija Medveščaka, Markoantonio Belinić.

Kenny MacAulay se Medvjedima pridružio 2009/10. pred doigravanje Erste Bank hokejske lige, a premijeru u plavom dresu imao je na otvorenom klizalištu Šalata u sklopu Winter Classica. Kanađanin je za Medvjede, u tri i pol sezone, sveukupno odigrao 192 utakmice upisavši 53 boda.

Godine 2012. je debitirao za hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu Divizije II Skupine A (bronca), a 2013. je s hrvatskom reprezentacijom osvojio zlato na SP Divizije II Skupine A. Prije dolaska u Medveščak MacAulay je igrao za Fresno Falconse (ECHL), Rockford IceHogse (AHL), Stockton Thundere (ECHL), Portland Piratese (AHL), San Antonio Rampage (AHL) i Norfolk Admirals (AHL).