GODINA KHL-A

Medveščak slavi godišnjicu, a predsjednik kaže…

02.05.2014 u 10:25

Bionic
Reading

Na današnji dan, 29. 04., prije točno godinu dana odjeknula je vijest ' da je KHL Medveščak Zagreb postao 28. član Kontinentalne hokejske lige. Sada, godinu dana kasnije, svoje dojmove izosi njihov predsjednik

Mnogi su sumnjali, ali Medveščakov trud se isplatio. Predsjednik kluba Damir Gojanović zajedno sa svojim timom koji je radio na projektu 'Medveščak u KHL-u' dokazao je kako je moguće ostvariti zacrtano, a na godišnjicu tog uspjeha je rekao:

'U klubu je vladala velika neizvjesnost tih dana. Postojala je bojazan da se slučajno ne dogodi da nas odbiju. Moram priznati da je sve to izgledalo kao san do onog trenutka kada se počelo realizirati. No, u momentu kada smo dobili prvo najavu, a zatim službenu potvrdu od KHL-a, zavladalo je oduševljenje i sreća' - prisjetio se Gojanović nezaboravnog 29. 04. 2013. dodavši:

'KHL je bio veliki izazov, ali vjerovao sam u svoju viziju i svoj tim koji je radio gotovo dvije godine na ovom projektu i vjerovao smo da ćemo napraviti dobar posao, da ćemo sastaviti konkurentnu momčad. Ipak, moram biti iskren i reći kako uspjehe i rezultate koje smo postigli u svojoj premijernoj sezoni, nismo očekivali. Mislili smo da ćemo biti dobar natjecatelj, ali nisam niti pomišljao kako ćemo se izboriti u doigravanje i to nekoliko kola ranije' - bez sustezanja je priznao.

Bilo je onih koji su sumnjali da će Medvjedi ikada zaigrati u KHL, bilo je onih koji su, nakon ulaska u KHL, predviđali fijasko. Ali Medvjedi su sve iznenadili svojom igrom, pobjedama, rekordima, brojkama i ulaskom u doigravanje KHL-a nekoliko kola prije završetka osnovnog dijela KHL.


'Sezona je prošla brzo. Ovo nam je svakako bila najuspješnija sezona jer smo na takvoj razini i uz takve obaveze i pravila uspjeli osigurati i doigravanje. Mogu reći da je to bilo neočekivano i presretni smo da smo se toliko brzo adaptirali na ligu i da smo uspjeli napraviti tako dobar rezultat. Sretni smo da smo već u prvoj sezoni postali jedan od ozbiljnijih klubova u KHL-u i što nas zbog tog uspjeha više cijene u ligi.'

Koliko god premijera bila uspješna, u Medveščaku znaju da to ne znači da sada mogu sjediti prekriženih ruku, već da svi moraju upregnuti snage i nastaviti istim tempom. Odmora nema ako se želi rezultat.

'U ovom trenutku smo primarno fokusirani na iduću sezonu. U jeku su pripreme momčadi za 2014./2015., a i već duže vrijeme traju pregovori s našim sponzorima i partnerima. Pred nama je puno posla. Radimo svakodnevno i pokušavamo osigurati isti budžet, ali ga se nadamo i malo povećati' - pojasnio je Gojanović i dodao:

'Svim našim navijačima, partnerima, prijateljima i svima u i oko kluba želim čestitati 1. KHL rođendan i radujem se svakom idućem. Želim da svi uživaju u našim sezonama i svim našim idućim KHL rođendanima!'