GAL KOREN U ZAGREBU

Medveščak potpisao mladog slovenskog reprezentativca

20.06.2011 u 11:02

Bionic
Reading

Mladi, 19-godišnji slovenski hokejaš Gal Koren, novi je igrač zagrebačkog Medveščaka. Njegovim potpisom Medveščak je još jedan korak bliži finaliziranju momčadi za novu sezonu Ebela

Zagrebački 'medvjedi' osnažili su momčad za narednu sezonu Austrijske lige mladim i perspektivnim centrom iz slovenskih Domžala, koji je tako postao najmlađi hokejaš zagrebačke momčadi. Gal Koren stigao je iz momčadi Kelowna Rockets koja se natječe WHL-u, vrlo jakoj juniorskoj kanadsko-američkoj ligi.

Iako mu statistika igranja u WHL-u nije senzacionalna, u 36 odigranih utakmica ostvario je jedna gol i dvije asistencije, puno zanimljivije izgleda njegov nastup za mladu slovensku reprezentaciju na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu Divizije I odigranom na Bledu. Naime, u pet odigranih utakmica Koren je zabio tri gola i podijelio još pet asista, te je itekako zaslužan što je Slovenija na kraju zauzela drugo mjesto s istim brojem bodova kao i pobjednik Danska (u međusobnoj utakmici Danci su slavili sa 2:1).

'Gal Koren odličan je mladi igrač, standardni hokejaš slovenske juniorske reprezentacije, dvostruki osvajač njemačke juniorske lige te jak, visok, igrač odlične tehnike. Korenu smo pristupili nakon dugih razgovora s njegovim agentima, a u pregovorima je uvelike pomoglo što je Korenov otac Hrvat, rođen u Međimurju', izjavio je Markoantonio Belinić, član kluba zadužen za Medveščakove pregovore s igračima i agentima te dodao: 'U narednoj sezoni želimo imati širinu igrača na popisu gdje će se igrači boriti za svaku poziciju i dokazivati treneru, gdje će doslovno za svoj klub, ali i svoju publiku ostaviti srce na ledu.'

Svojoj novoj momčadi Gal Koren pridružit će se krajem srpnja na okupljanju u Zagrebu. 'Medvjedi' prije postavljanja leda u Zagrebu početkom kolovoza, odlaze na kondicijske pripreme i prva službena testiranja s trenerom i stručnim stožerom kluba. Prvu pripremnu utakmicu momčad će igrati 15. kolovoza u Ljubljani protiv momčadi HDD Tilija Olimpija.

Potvrđeni roster Medveščaka za sezonu 2011/12.
Robert Kristan (G), 28 godina
Michael Ouzas (G), 25 godina

Alan Letang (D), 35 godina
Kenny MacAulay (D), 27 godina
Christopher Powers (D), 25 godina
Robby Sandrock (D), 33 godina
Andy Sertich (D), 28 godina
Ivan Šijan (D), 21 godina

Frank Banham (RW), 36 godina
Mislav Blagus (C), 20 godina
Greg Day (C), 34 godina
Jonathan Filewich (RW), 26 godina
John Hećimović (RW), 27 godina
Dominik Kanaet (RW/LW), 20 godina
Ryan Kinasewich (LW), 27 godina
Gal Koren (C), 19 godina
Dario Kostović (LW), 30 godina
Joel Prpic (C), 36 godina
Tom Zanoski (LW), 27 godina