5:1 ZA 2. MJESTO

Medveščak ponovno protutnjao Klagenfurtom

02.12.2011 u 21:55

Bionic
Reading

Nakon pobjede u Klagenfurtu 6:4 ostvarene 1. studenoga, mjesec dana kasnije Medveščak je bio još uvjerljiviji. KAC je pobjeđen' sa 5:1

Zagrebački Medveščak i dalje niže pobjede kao od šale. U posljednjih 12 utakmica 'medvjedi' su slavili čak 11 puta, a posljednja pobjeda ostvarena je na gostujućem ledu u Klagenfurtu. Domaći KAC nije pronašao način kako zaustaviti brze 'medvjede', spriječiti kontranapade i prekinuti izvrsna dodavanja gostiju pred svojim golom. Konačnih 5:1 izvrsno pokazuje kako je to izgledalo u Austriji, uz dodatak da je Robert Kristan ponovno imao nekoliko bravuroznih obrana.

Frank Banham načeo je mrežu domaćina već u četvrtoj minuti, izjednačio je Ratz s igračem više 10 minuta kasnije, a onda kreće uragan Zagrepčana koji se zaustavio tek na pet pakova u mreži golmana Chioda. Za 2:1 zabio je Pascal Morency nepunu minutu prije isteka prve trećine, treći gol djelo je Geoffa Waugha na startu drugog dijela, vrlo brzo nakon toga Morency se još jednom upisao u strijelce, a konačnih 5:1 postavio je Ryan Kinasewich.

Medveščak je u Klagenfurtu konačno igrao kompletan, vratili su se Greg Day i Slava Truhno i to se vidjelo na igri. Obojica su djelovala jako svježe, puni snage i želje za igrom, a takav Medveščak u posljednjih mjesec i pol pokazao se kao gotovo nepobjediv. Tek je Graz na svom ledu 20. studenoga uspio svladati 'medvjede' (5:3).

Iduću utakmicu Medveščak igra u Ledenoj dvorani u nedjelju. U Zagrebu će gostovati Vienna Capitalsi koji su iznenadili Red Bull u Salzburgu i omogućili 'medvjedima' da preuzmu drugo mjesto na ljestvici.