EBEL LIGA

Medveščak nesretno izgubio od Graza u Ledenoj

03.01.2010 u 20:36

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka ubilježili su i drugi poraz u Novoj godini. Nakon što su prvog dana siječnja izgubili u Beču od Vienna Capitalsa 1:4, u nedjelju su u dvoboju 39. kola EBEL lige izgubili u Domu sportova od Graz 99ersa 2:3 (1:1, 0:0, 1:1, 0:1

'Medvjedima' ostaje utjeha kako su u nedjelju osvojili barem jedan bod jer su izgubili nakon produžetka.

Nažalost, Graz je pogodak za 2:2 zabio četiri sekunde prije kraja utakmice, a pobjednički gol već u 33 sekundi produžetka.

Medveščak je ponovo nastupio sa svega 15 igrača, točnije tri petorke što je fizički iznimno naporno za momčad, međutim 'medvjedi' su odigrali sjajnu utakmicu protiv jedne od najboljih momčadi lige.

Medveščak je poveo golom Mikea Ouellettea već u trećoj minuti utakmice, međutim svega 14 sekundi kasnije Graz je izjednačio golom Jeana Philippea Parea. U nastavku utakmice gosti su bili bliže pogotku, čak su početkom posljednje trećine imali i dva igrača više na ledu, no nisu uspjeli svladati sjajnog Roberta Kristana. Četiri minute prije kraja utakmice i Medveščak je imao situaciju 5-3, no jednu minutu velike prednosti nisu iskoristili.

Ipak u situaciji kada je zagrebačka momčad imala jednog igrača više Joel Prpic je dvije minute i 30 sekundi prije kraja utakmice zabio za 2:1. Graz je u zadnju minutu utakmice ušao izvukavši golmana s leda i u situaciji 6-4 Norris je četiri sekunde prije kraja utakmice izjednačio. Igrači Medveščaka u produžetku se nisu uspjeli oporaviti od velikog šoka i nakon svega 33 sekunde Sven Klimbacher je donio gostima pobjedu.

Medveščak je usprkos novom porazu zadržao osmu poziciju koja vodi u doigravanje.