IZBOR ABA LIGE

Među deset najboljih svoje je mjesto našla velika nada HR košarke

31.12.2016 u 20:26

Bionic
Reading

Na koncu 2016. godine regionalna košarkaška ABA liga pripremila je deset najboljih akcija među kojima su svoje mjesto našli i košarkaši hrvatskih klubova...

Tako je među deset najboljih akcija uvršteno i sjajno zakucavanje koje je izveo 19-godišnji Lovro Mazalin, mladi košarkaš Cedevite i nekada najveća nada hrvatske košarke koji je posuđen Zadru. Zaista lijepo zakucavanje u NBA stilu!

No, apsolutna zvijezda videa jest Cedevitin Amerikanac Ra'shad James, igrač s daleko najvećim odrazom u ABA ligi (navodno iz mjesta ima odraz 115 cm!). Tako se u priloženom videu mogu vidjeti dva zakucavanja atraktivnom Jamesa uz dodatak kako mu je kod drugog pomogao dodavanjem playmaker Boatright.

Još jedan bivši igrač Cedevite našao je svoje mjesto u Topu 10, a to je Amerikanac Henry Walker koji je uspio zakucati nakon piruete od 360 stupnjeva. Zakucavanje kakvo se u Europi rijetko viđa!

No, to nije bilo dovoljno za prvo mjesto jer je pobjednik ovog izbora nekadašnji igrač Cibone Zack Wright ludom sa svojom ludom tricom koju je iz nemoguće pozicije zabio kao igrač ljubljanske Olimpije.

Video najboljih akcija pogledajte u prilogu.