velika tuga

Mediji u regiji opraštaju se od Miroslava Ćire Blaževića: Napustio nas je 'trener svih trenera'...

08.02.2023 u 10:00

Bionic
Reading

Miroslav Ćiro Blažević preminuo je danas u Zagrebu u 88. godini, a njegov je odlazak nakon duge borbe s teškom bolesti potresao je regiju

Miroslav Ćiro Blažević bio je jedan od najvećih i najuspješnijih trenera s prostora bivše države, a mediji u regiji opraštaju se od legendarnog 'trenera svih trenera'.

'Ćiro Blažević je vratio kult bh. reprezentacije, a 'zmajeve' je odveo na prag plasmana na Mundijal 2010. godine, gdje su ih u baražu zaustavili Portugalci', navodi među ostalim Dnevni avaz.

'Ljubitelji nogometa će ga pamtiti po njegovom umiljatom načinu izražavanja uz dodatak sočnih psovki. Bio je veliki trener i motivator zbog čega su njegovi igrači bili spremni učiniti sve za njega', stoji, među ostalim, u tekstu na SportSport.ba uz napomenu:

  • +22
Miroslav Ćiro Blažević karijera Izvor: EPA / Autor: Achim_Scheidemann

'Nikad nije krio svoju ljubav prema Bosni i Hercegovini zbog čega je bio posebno voljen i poštovan.'

Ćirin odlazak potresao je i sportsku javnost u Srbiji.

'Blažević je imao i nadimak 'trener svih trenera'. Ostavio je veliki trag, posebno na klupi reprezentacije Hrvatske, a ostat će upamćen po lucidnim izjavama i komentarima', navodi u svom tekstu Alo.rs.

'Tužna vest za ljubitelje fudbala, preminuo je legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević', javlja sportal.rs.

Telegraf.rs se u emotivnom oproštaju prisjetio kako su Ćiru Blaževića srpski mediji često povezivali s dolaskom u Crvenu zvezdu te prenose njegove izjave:

  • +7
Miroslav Ćiro Blažević Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Onaj Cvetković i Džaja kažu, pa ne može bre Hrvat da dođe kod nas. Ali ja volim ljude i ne pravim neku razliku, i nikad nisam pogriješio.'

'Preminuo legendarni Ćiro Blažević: Tužna vijest za ljubitelje nogometa', donosi Kurir.rs.

'Karizmatični trener bio je omiljen među nogometašima, a imao je prosječnu igračku karijeru gdje je nastupao za Dinamo, Sarajevo, Rijeku i Sion, da bi njegova trenerska počela još krajem šezdesetih u Švicarskoj. Vodio je brojne klubove, ali će se najviše pamtiti dani u Dinamu s kojim je bio šampion Jugoslavije 1982. godine, što im je bila prva šampionska titula poslije više od dva desetljeća i zato je toliko značajna u klupskoj povijesti', podsjeća Mondo.rs.