IAKO JE OČAJNO SPOR

McLaren ne želi baciti novi bolid u smeće!

19.03.2013 u 10:58

Bionic
Reading

Iz McLarena poručuju kako neće odbaciti novi MP4-28 bolid i vratiti se prošlogodišnjem, nakon debakla u Melbourneu

Momčad iz Wokinga imala je najbrži bolid na posljednjoj utrci prošle sezone u Brazilu, da bi se potpuno nekonkurentna vratila utrkivanju prošli vikend. Jenson Button jedva je uspio osvojiti dva boda devetim mjestom u Melbourneu, a oba su McLarenova vozača bila miljama daleko od najbržih.

Nakon takvog debakla pojavilo se logično nagađanje kako bi McLaren mogao odbaciti novi MP4-28 bolid i vratiti MP4-27 koji je bio tako uspješan prošle sezone. S obzirom da se tehnička pravila nisu mnogo promijenila, vjerojatno bi to bila i najbolja opcija. No, u momčadi o tome ne žele ni čuti.

'Moramo naporno raditi na tom automobilu. Znamo da ima područja s velikim potencijalom i više brzine od prošlogodišnjeg bolida. Samo ga moramo bolje razumjeti i osigurati put do performansi,' izjavio je ravnatelj Martin Whitmarsh pa dodao:

'Već smo imali bolida iz kojih je bilo teško izvući brzinu iako su pojedini pokazatelji bili impresivni. Ovaj je bolid kompliciran po tom pitanju i moramo raditi na njemu, razumjeti ga i popraviti. Vjerujemo da to možemo napraviti. Siguran sam da ćemo se vratiti, iako to neće biti onako brzo kako bismo mi to htjeli.'