DVOJE MRTVIH

Mclaren brz u Jerezu, ali pogodila ga je tragedija

30.01.2014 u 11:16

Bionic
Reading

Iz momčadi McLarena potvrdili su kako je dvoje njihovih djelatnika izgubilo život u prometnoj nesreći u blizini Wokinga

Slavna britanska momčad prošle je sezone imala očajne rezultate i njezini vozači se nisu niti jednom popeli na pobjedničko postolje. Nova tehnička pravila u 2014. godini trebala bi pomoći McLarenu za lakši povratak na vrh, a nakon prva dva dana testiranja u Jerezu, čini se da je novi MP4-29 dosta brz. Naime, Button je u srijedu bio najbrži na stazi, sa šest desetinki prednosti ispred Ferrarija i ostalih.

'Na bolidu nema groznih problema, on je onakav kakvog želimo imati. Uživao sam ga voziti,' izjavio je Jenson Button koji vjeruje da se neće ponoviti 2013. godina.

Nakon dobrog starta predsezone u McLarenu nema euforije. Baš suprotno. Momčad je potvrdila kako je u srijedu izgubila svoja dva djelatnika, koji su radili u sjedištu u Wokingu. Stradali su u prometnoj nesreći na obližnjoj autocesti. Ispred sjedišta firme kolege polažu cvijeće u sjećanje na svoje nesretno izgubljene suradnike, objavljena je slika na Twitteru. To je već druga tužna vijest za momčad ove sezone, nakon što je od srčanog udara prije dva tjedna preminuo Jensonov otac, John Button.