francuska tajna

Mbappe otvorio dušu nakon SP-a: Da su samo znali, Hrvati bi me udarali

26.07.2018 u 08:34

Bionic
Reading

Kylian Mbappe ozlijeđen je igrao u polufinalu i finalu Svjetskog prvenstva, a to se skrivalo od javnosti, jer su se Francuzi bojali da bi protivnici udarcima u kritično mjesto mogli pokušati onesposobiti mladog napadača...

Francuski 19-godišnji talent bio je jedna od najvećih zvijezda Svjetskog prvenstva na kojem je postigao četiri pogotka, uključujući i onaj dalekometni u finalu protiv Hrvatske kojim je praktički riješio pitanje pobjednika.

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

No, nakon završetka SP-a otkriveno je da je Mbappe igrao ozlijeđen u polufinalu i finalu, jer je na bizaran način tijekom tuširanja ukliještio leđa. Iako su ga liječnici uspjeli osposobiti, bolovi su u određenoj mjeri ostali, a Francuzi su skrivali istinu kako ga Belgijci i Hrvati ne bi eliminirali startovima koljenom u skoku na kritično mjesto.

'Bilo je ključno ne alarmirati suparnike, inače su to mogli iskoristiti i ciljati u osjetljivo područje,' izjavio je Kylian Mbappe za France Football pa dodao:

'To je razlog zašto smo to skrivali, čak i prije finala.'

Mbappe je na kraju postao prvi tinejdžer koji je zabio u finalu Svjetskog prvenstva još od Pelea 1958. godine, a također je u izboru Fife uvršen među deset najboljih nogometaša godine i suparnik je Luki Modriću u borbi za nagradu 'The Best'.