DAVIS CUP

Mayer: Hrvati su favoriti jer igraju doma

01.03.2011 u 13:13

Bionic
Reading

Nakon što je u ponedjeljak druženje s novinarima obavila hrvatska Davis Cup reprezentacija, istu obvezu odradili su i njemački tenisači. Najavljujući ogled protiv Hrvatske Florian Mayer je naglasio da su hrvatski tenisači u maloj prednosti zbog domaćeg terena

'Hrvatska ima prednost zbog toga što igra kod kuće, ali izgledi za pobjedu u ovom susretu su podjednaki', rekao je njemački tenisač Florian Mayer na konferenciji za novinare održanoj povodom predstojećeg susreta u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa u maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova.

'Istina jest da sam pobijedio Marina Čilića u oba međusobna dvoboja, ali Davis Cup je drukčije natjecanje od turnira. Igrat će se na podlozi koju su odabrali hrvatski tenisači i bit ćemo pred hrvatskom publikom. Ipak, imamo dobre šanse i rekao bih da su nam izgledi podjednaki', izjavio je drugi reket njemačkog sastava, trenutno 36. na ATP listi. Čilića je pobijedio lani u Wimbledonu i ove godine u Zagrebu.

Prvi reket njemačkog sastava bit će Philipp Kohlschreiber, 35. na ATP listi.

'Očekujem težak susret. Obje momčadi imale su odlične rezultate u ovom natjecanju, a i danas imaju odlične igrače. S igralištem smo zadovoljni, dobro smo trenirali', izjavio je Kohlschreiber:

'Ove godine sam zadovoljniji igrom nego rezultatima. Moglo je biti bolje, ali sam dvaput izgubio od odličnih igrača, Robina Soderlinga i Ive Karlovića, u tie breaku trećeg seta. Nadam se da će rezultati stići ovog vikenda.'

Izbornik reprezentacije Patrik Kuhnen je bio pomoćni trener Njemačke koja je u istoj dvorani igrala protiv Hrvatske u Davis Cupu 2002. godine. Hrvatska je, predvođena Goranom Ivaniševićem i Ivanom Ljubičićem, pobijedila 4-1.

'Hrvatska je tada bila bolja, sjećam se i da je atmosfera bila odlična. Nakon toga smo se sreli 2007. u Krefeldu, kad je Hrvatska imala dvojicu igrača rangiranih među deset najboljih na svijetu, ali i mi smo imali odličan sastav i pobijedili te otišli kasnije do polufinala. Čeka nas izazovan meč ovog vikenda', rekao je Kuhnen.

Na konferenciji je bio i treći njemački igrač Philipp Petzschner, a nedostajao je Christopher Kas, koji je u Zagreb došao u utorak u dva sata. Kasnio je zbog toga što je u nedjelju u Delray Beachu igrao u finalu konkurencije parova na tamošnjem ATP turniru.

Susret je na rasporedu od 4. do 6. ožujka, a prvi pojedinačni meč treba početi u petak u 13 sati. Tko će igrati i kada bit će odlučeno na izvlačenju parova u hotelu Westin u četvrtak, s početkom u 13 sati. Uvrste li oba izbornika u postavu najbolje rangirane igrače u petak će se sastati Marin Čilić i Florian Mayer te Ivan Dodig i Philipp Kohlschreiber. Ždrijebom će se odlučiti tko će na igralište prvi, a tko drugi.