CILJ JE JASAN

Max Verstappen nadmašio rekord legende koja je preminula prošle godine, ali ga na veličanstven način može vratiti u ruke prijašnjeg vlasnika

09.09.2021 u 17:06

Bionic
Reading

Max Verstappen slavio je na VN Nizozemske prošlog vikenda te je došao do rekorda kojeg bi zasigurno rado vratio u ruke prijašnjeg vlasnika

Podsjećamo, mladi Nizozemac je bio najbrži na stazi u Zandvoortu, koja je nakon 36 godina u kalendaru Formule 1. Vodio je od starta do cilja, a Verstappenu je to bila sedma pobjeda u sezoni te 17. u karijeri.

S tim trijumfom talentirani vozač Red Bulla nadmašio je Stirlinga Mossa koji je dugo vremena bio rekorder, najviše pobjeda u Formuli 1, a da nikada nije osvojio naslov. Ovaj Britanac preminuo je prošle godine s 90 godina i slovi za najboljeg vozača svih vremena koji se nije okitio s naslovom prvaka.

Verstappen ga je tako preskočio i ostavio na drugom mjestu, ali Nizozemac se zasigurno nada da će taj rekord već ove godine vratiti natrag Sterlingu što bi značilo da je osvojio svjetsko prvenstvo, a na tome mu putu stoji aktualni prvak Lewis Hamilton.

Dodajmo kako je Verstappen na VN Nizozemske postao 19. vozač u povijesti ovoga sporta koji je vodio u utrci najmanje 1000 krugova.

  • +16
Formula 1, VN Nizozemske Izvor: EPA / Autor: REMKO DE WAAL