formula 1

Max Verstappen dojurio do nove pobjede te se izjednačio s legendarnim Ayrtonom Sennom

18.06.2023 u 23:11

Bionic
Reading

Vozač Red Bulla Max Verstappen slavio je na trci za Veliku nagradu Kanade koja se vozila u Montrealu. Bila je to 100. pobjeda u povijesti Red Bulla, te 41. slavlje Verstappena u karijeri i njegova šesta pobjeda ove sezone

Max Verstappen u Red Bullu je očekivano lako došao do nove pobjede. Iza njega su u okršaju velikana ostali Fernando Alonso u Aston Martinu i Lewis Hamilton u Mercedesu, a Ferrari je napokon dobro odradio strategiju pa su Charles Leclerc i Carlos Sainz utrku završili na četvrtom i petom mjestu.

Verstappen je vodio tijekom cijele utrke, dok su Alonso i Hamilton bolju poziciju 'lovili' kroz bokseve. Tu se i dogodio sporni trenutak nakon što je Hamilton poprilično nesigurno izašao iz bokseva ispred Alonsa, malo je nedostajalo da se sudare... Taj su incident suci pomno razmatrali, a nešto slično se dogodilo i između Norrisa i Albona. Na kraju, nitko nije bio kažnjen, iako je bilo evidentnih kašnjenja u izlasku.

Među onima koji mogu biti više nego zadovoljni su vozači Ferrarija Charles Leclerc i Carlos Sainz koji su na kraju napredovali za po šest mjesta u odnosu na kvalifikacije. Ferrari je napokon napravio dobru strategiju s izborom guma, o čemu dovoljno govori podatak da su obojica iza sebe ostavili Sergia Pereza koji ih niti u jednom trenutku nije ugrozio na srednje tvrdim gumama. Utjeha za Meksikanca je stigla u posljednjem krugu kad je ostvario najbrži krug na utrci.

Velika nagrada Kanade tako će se pamtiti jer je Red Bull stigao do 100. pobjede u Formuli 1, a Max Verstappen se ujedno izjednačio s Ayrtonom Sennom s 41 pobjedom u karijeri.

U ukupnom poretku je Verstappen prvi sa 170 bodova ispred Pereza koji ima 117. Njih dvojica jedini imaju preko 100 bodova, dok je treći Fernando Alonso s 99.

Sljedeća utrka je na programu 2. srpnja u Austriji.