Liga nacija logo sponzori

nova fešta na trgu

U Zagrebu se sprema još jedan veličanstveni doček Vatrenih, ali postoji jedan veliki uvjet

  • I.Ž.
  • Zadnja izmjena 18.06.2023 22:14
  • Objavljeno 18.06.2023 u 22:14
Bionic
Reading

Hrvatska i Španjolska u Rotterdamu igraju finale Lige nacija, a u domovini se već ubrzano rade planovi za doček 'vatrenih' na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. No, fešte će biti samo pod jednim uvjetom

Doček nakon osvajanja srebrne medalje na SP-u u Rusiji 2018. godine bio je spektakularan. Ma, epski! Uvjereni smo da se onakva atmosfera i više stotina tisuća ljudi koji su 'vatrene' pratili od aerodroma do Trga bana Josipa Jelačića neće nikad ponoviti.

Bilo je fantastično i nakon osvojene bronce ove godine na SP-u u Katru, ni hladno vrijeme i zimski uvjeti nisu mogli spriječiti desetke tisuća navijača na novom dočeku.

A što se sprema sada? Hrvatska je u finalu Lige nacija, istina, nije to natjecanje u rangu Svjetskog ili Europskog prvenstva, ali finale je ipak finale. Da se navijače pita, novi doček 'vatrenih' već je odavno trebao biti zakazan i organiziran. Ali... Uvijek postoji onaj 'ALI'.

  • +44
Navijačka atmosfera u Rotterdamu Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Službeno, dočeka će biti samo ako Hrvatska pobijedi u finalu i osvoji Ligu nacija! Takav je dogovor između predsjednika HNS-a Marijana Kustića i zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Neslužbeno, planirano je da hrvatska reprezentacija iz Rotterdama u Zagreb poleti u ponedjeljak u 11 sati, a sleti oko 12.30 sati. Dakle, slete li 'vatreni' sa zlatnim medaljama oko vrata, zaputit će se prema Trgu bana Jelačića i tamo bi se mogli ukazati oko 14 sati. I fešta može početi!

No, još se, barem ne službeno, niti ne zna koji bi izvođači zabavljali navijače i reprezentaciju na dočeku, taj će se 'problemčić' rješavati u hodu. Prvo neka 'vatreni' osvoje Ligu nacija pa fešta može početi! Idemo, Hrvatska!

  • +67
Hrvatska - Španjolska, finale Lige nacija, 18.6.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal