ŠTO MU OVO TREBA?

Max Verstappen dodatno pogoršao situaciju: Svi su sretni, ali ja nisam

21.03.2023 u 08:06

Bionic
Reading

Vozač Red Bulla Max Verstappen priznao je kako nije sretan raspletom situacije na VN Saudijske Arabije iako je došao do drugog mjesta u utrci u kojoj je startao kao 15.

Nizozemac je završio drugi iz momčadskog kolege Sergija Pereza te je zahvaljujući dodatnom bodu, osvojenom zbog najbržeg kruga, zadržao vodstvo u ukupnom poretku vozača.

Upravo zbog najbržeg kruga bio je ljut Meksikanac koji je ostao bez najbržeg kruga, jer su mu iz Red Bulla rekli da zadrži tempo i ne napada agresivnije u završnici utrke dok su izgleda naredbe za Verstappena bile drugačije što je aktualni prvak iskoristio.

Dakle, trzavice između dva vozača 'bikova' su već počele, a situaciju će dodatno pogoršati i riječi Verstappena nakon utrke.

'Općenito, cijeli osjećaj u momčadi, svi su sretni, ali osobno nisam sretan. Zato što nisam ovdje da budem drugi, pogotovo kada jako naporno radite u tvornici kako biste bili sigurni da ćete doći ovamo i u dobrom stanju', rekao je Verstappen pa se osvrnuo na problem s bolidom u kvalifikacijama zbog čega je startao tek kao 15.

  • +10
Formula 1, VN Saudijske Arabije Izvor: EPA / Autor: STR

'Moraš odraditi utrku 'oporavka', što mi se sviđa, nemam ništa protiv toga. No kada se boriš za prvenstvo, a pogotovo kada izgleda da će to biti borba između samo dva bolida, onda moramo biti sigurni da su oba bolida pouzdana.'