pet u nizu bez pobjede

Matjaž Kek: Nisam tip koji bi bježao od odgovornosti

01.10.2018 u 14:22

Bionic
Reading

Nakon još jedne utakmice bez pobjede, a to je Rijeci već peta u nizu, jasno je da se na Rujevici osjeti nelagoda. Iskusni slovenski trener, Matjaž Kek, u ponedejeljak je vrlo otovoreno pričao o svim problemima koji su zadesili njega i momčad

Gostujući na Radio rijeci, u emisiji Pod stijenama Kantride, Kek je priao o mnogo stvari.

'Činjenica je da smo u prvom poluvremenu puno toga zapucali, odigrali smo solidnu utakmicu, iako ima puno tehničkih pogrešaka koje nas spriječavaju da bi naša igra bila brža i okomitija', započeo je Kek te nastavio.

  • +5
Hrvatski Telekom Prva liga, 9. kolo, HNK Rijeka - Slaven Belupo Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

'Stvorili smo par šansi koje moraš zabiti. U drugom poluvremenu ulazak nije bio dobar, gosti su imali dvije prilike, a onda se uvukla nervoza i nesigurnost. Što je više utakmica tekla teže smo dolazili do šesnaesterca, ideja i lopta su nam bili spori. Na kraju nismo uspjeli dati gol. Kada je ekipa u ovavoj seriji gol ili dva bi puno značili

Što napraviti, imate li ideju?

'Puno je mogućnosti: promjene u stožeru, promjena trenera... Puno smo razgovarali s igračima koji su u danim mogućnostima dali taj zanos i želju, ali prisutna je nesigurnost koja se vidi kako utakmica teče. E sada sigurno da se nešto mora poduzeti da bi se ta serija prekinula. Mi smo u klubu već razgovarali i razgovarat ćemo o tome, tražimo riješenja. Predsjednik je na putu, ali smo se čuli. Pokušat ćemo u narednim danima napraviti sve da bi pronašli riješenje kojim ćemo pomoći igračima da bi došli u pozitivan tonus'.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Kek je komentirao i rezultate ove jeseni.

'Rezultatski ciljevi nisu ispunjeni. Ispadanje iz Europe je neuspjeh, a trenutno stanje na ljestvici nije onakvo kakvo smo željeli i postavili. Vrijeme će pokazati da li su ti ciljevi bili realni ili ne. Međutim, ne možeš se postaviti da budeš četvrti ili peti s obzirom na to što se dogodilo u Rijeci posljednjih godina'.

Ima li odgovornosti na njegovim leđima?

'Znam da zajedno sa svojim suradnicima dajem sve od sebe, radimo skoro 24 sata na dan... Ne znam što bi još trebalo napraviti... Znam da će jedan pozitivan rezultat preokrenuti sliku odmah na drugu stranu. Nisam tip koji bi bježao od odgovornosti. Normalno da se u ovakvim situacijama prvo priča o treneru i neću se skrivati. Malo duže vremena sam tu i poznajem mentalitet, shvaćam i ovo razočaranje. Morat ćemo dobro potegnuti da povratimo povjerenje u vlastite mogućnosti. Imamo i dosta peha s ozljedama. Nakupilo se puno toga i previše u kratko vrijeme', zaključio je slovenski trener pred mikrofonom Radija Rijeke.