kriza na rujevici

Matjaž Kek napustio Rijeku nakon poraza u Gorici!

06.10.2018 u 17:35

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke, prije dvije sezone hrvatski prvaci, u velikoj su krizi. Posljednji poraz stigao je ovog popodneva u Gorici, gdje su domaćini od 0:1 stigli do pobjede 2:1.

'Kad zaredamo s toliko poraza, to se ne može nikako drugačije okarakterizirati nego kao kriza. Iako ja to gledam malo drugačije', rekao je nakon utakmice, pred kamerama ArenaSporta pomoćni trener Vjeko Miletić.

'Točno, danas smo izgubili utakmicu, pravoj prvenstvenoj, gdje se najbolje vidi ako nisi 'unutra' od prve do zadnje minute, glavom i srcem, da će se završiti ovako kako se završila'.

  • +10
Hrvatski telekom Prva liga, 10. kolo, HNK Gorica - HNK Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Istovremeno, pred novinama tiskanih medija Matjaž Kek rekao je ovo.

'Nešto veliko nema smisla analizirati. Čuo sam se s predsjednikom Miškovićem i od ovog trenutka Matjaž Kek više nije trener Rijeke. To je zajednička odluka njega i mene', rekao je Kek pa dodao:

'Ja sam najodgovorniji za rezultat, a u ovom trenutku treba nešto mijenjati. Ovo ostaje moj klub, hvala svima, ali ja odlazim', rekao je Kek, izašao iz dvorane, te se uputio u nepoznatom smjeru u automobilu.

Prošlog vikenda, u okršaju sa Slaven Belupom, Kek je upisao 200. utakmicu u HT Prvoj ligi, što ga svrstava među najdugovječnije trener u Hrvatskoj.

U ožujku 2013. godine postao je trenerom HNK Rijeke, s kojom je 2014. godine osvojio dva pokala, Hrvatski nogometni kup i Hrvatski nogometni superkup. Uz to, dvije sezone zaredom uspijeva se s HNK Rijekom plasirati u grupnu fazu Europske lige.

Pod njegovim ravnanjem, Rijeka je u sezoni 2016/17, u kojoj nije doživjela ni jedna, stigla i do prvog naslova prvaka.

Izvor: Društvene mreže
Izvor: Društvene mreže