ht prva liga - 6. kolo

Matei u sudačkoj nadoknadi donio preokret i pobjedu Rijeci

19.08.2017 u 23:01

Bionic
Reading

Nakon europskog ispita protiv Olympiacosa, Rijeka se vratila domaćim obvezama jer u goste joj je stigla Lokomotiva. Kek je bio na mukama jer morao je odmarati igrače, a prijetio mu je i četvrti uzastopni poraz. Ipak, Matei je u 94. minuti zabio za pobjedu 2:1

U pravoj drami i velikoj borbi, Rijeka je tek u sudačkoj nadoknadi uspjela stići do pobjede nad Lokomotivom.

Trener Kek, kojem u utorak na Rujevicu dolazi Olympiacos i protiv kojeg će pokušati ući u skupine Lige prvaka, morao je riskirati te je na teren poslao B momčad, odnosno ekipu bez sedam standardnih prvotimaca.

  • +11
Hrvatski Telekom Prva liga, 6. kolo, HNK Rijeka - Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

I to se osjetilo u igri, jer Lokomotiva je uspjela u 16. minuti stići do vodstva 1:0. Strijelac je bio Lovro Majer.

Nakon pimljenog gola, Rijeka je zagospodarila terenom, ali bez konkretnijih prigoda. I tako sve do sredine drugog dijela, kada je Kek uvidio da bez Hebera, Gavranovića i Mišića neće moći do pozitivnog rezultata.

Lokomtiva je imala vodstvo sve do 80. minute odnosno jednog jakog Bradarićevog udarca kojeg je Šemper uspio zaustaviti. No, lopta je ipak završila u golu za 1:1.

Vratar Lokomotive iskupio se za tu pogrešku u 84. minuti kada je obranio 11-erac Mateia uhvativši loptu nakon udarca Rumunja.

No, Matei se iz tragičara pretvorio u junaka kada je u posljednjoj minuti sudačke nadoknade iskoristio lijepo dodavanje Bradarića i pogodio suprotni kut nemoćnog Šempera.