ATP RIM

Mate Pavić sa salvadorskim partnerom svladao treće nositelje i izborio polufinale

15.05.2024 u 16:11

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Mate Pavić se sa Salvadorcem Marcelom Arevalom plasirao u polufinale parova na ATP turniru iz serije Masters 1000 u Rimu, oni su u četvrtfinalu svladali treće nositelje Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja sa 6:4, 6:4 nakon sat i 21 minute igre.

Paviću i Arevalu je za pobjedu doboljan bio po jedan 'break' u svakom setu iako su ukupno osigurali čak 12 prilika za oduzimanje servisa suparnicima.

Oba 'breaka' napravili su kada je servirao 40-godišnji Ram, prvoga kod rezultata 3:3 u prvom setu, a drugog u prvoj igri drugog seta kada je i Amerikanac uvelike pomogao s dvije dvostruke servis pogreške od kojih je druga bila u odlučujućem poenu.

S druge strane, hrvatsko-salvadorska kombinacija bila je suočena s ukupno tri 'break-lopte', sve tri u gemovima kada su servirali za set, odnosno meč. Jednom su osvojili odlučujućuji poen za prvi set, dok je kod servisa za meč nakon 30:40 Pavić odigrao dva sjajna poena za okončanje susreta.

Pavić i Arevalo će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta u kojem će igrati još jedan hrvatski predstavnik, Nikola Mektić koji će s Nizozemcem Wesleyem Koolhofom za suparnike imati Talijane Simonea Boellija i Andreu Vavassorija.