OTVORIO DUŠU

Massa zahvalan Schumacheru, ali još je ljut zbog velike spletke!

02.09.2016 u 15:16

Bionic
Reading

U kolumni za Motorsport Felipe Massa osvrnuo se na svoju karijeru u Formuli 1 i priznao da mu je Schumacher puno pomogao odlaskom iz Ferrarija, ali ne može zaboraviti Singapur 2008. godine i krivi spletke Renaulta za izgubljeni naslov prvaka...

Brazilski 35-godišnji vozač na kraju sezone napustit će elitno automobilističko natjecanje. U bogatoj karijeri proveo je u redovima Ferrarija čak devet sezona te tri u Williamsu i Sauberu. Ukupno je zabilježio 11 pobjeda, 16 pole pozicija i 41 pobjedničko postolje, u ukupno 242 nastupa.

Massa je svoje prve velike trenutke doživio 2006. godine kada je bio timski kolega Michaelu Schumacheru u Ferrariju, uz kojeg je ostvario svoje prve pobjede u Turskoj i Brazilu. Veliki Nijemac te je sezone odlučio prekinuti svoju karijeru prije nego što se kasnije vratio s Mercedesom, što je mnogo pomoglo Brazilcu.

'Nije slučajnost što sam svoje umirovljenje objavio uoči Monze. Prije deset godina umirovio se ovdje i vozač koji je imao na mene utjecaj više od ijednog drugog, Michael Schumacher. Te sezone sam promoviran u Ferrari, ali rečeno mi je da Raikkonen dolazi i mogla je to biti moja jedina sezona tamo. No, Michael je odlučio stati i mogao sam nastaviti u Ferrariju sljedećih sezona,' napisao je u svojoj oproštajnoj kolumni za Motosport Felipe Massa.

Osvrnuo se Brazilac i na najbolnije iskustvo: izgubljeni naslov prvaka u zadnjim zavojima zadnje utrke 2008. godine. No, on smatra da je titulu od Lewisa Hamiltona izgubio ranije, na utrci u Singapuru gdje je imao incident sa crijevom u boksu zbog kojeg je izgubio mnogo bodova, a do njega je došlo nakon namjernog zabijanja u zid Nelsinha Piqueta kojim je bio otvoren put za pobjedu Fernandu Alonsu, u režiji Flavija Briatorea.

'Bio je to najgori trenutak u mojoj karijeri. Kad sam saznao što se dogodilo u Singapuru, bilo je to teško za prihvatiti. Da nije bilo tog incidenta, vjerojatno bih osvojio titulu prvaka,' uvjeren je Massa koji se zahvalio obitelji, svom menadžeru Nicolasu Todtu i svima s kojima je surađivao te najavio borbu za visok plasman do samog kraja sezone:

'Ostalo je još osam utrka i neću se još početi ponašati kao umirovljenik. Radit ću ono što volim, izlaziti na stazu i pokušavati gurnuti bolid među najbolje.'