POSJETIT ĆE GA

Massa o Schumacherovoj borbi: Molim se svaki dan!

14.01.2014 u 14:17

Bionic
Reading

Felipe Massa najavio je svoju posjetu bolnici u Grenobleu te priznao da se svakodnevno moli za zdravlje Michaela Schumachera…

Massa je svoju prvu sezonu u Ferrariju proveo kao timski kolega Schumacheru 2006. godine, kada je ostvario i svoje prve dvije pobjede u karijeri, u Turskoj i Brazilu. Nakon svog oproštaja, Schumi je još neko vrijeme ostao u talijanskoj momčadi kao mentor Brazilcu, a među njima se razvio prijateljski odnos.

Felipe je iznimno emotivno doživio nedavnu nesreću 45-godišnjeg velikana, koji je već više od dva tjedna u induciranoj komi. I sam je stradao u Mađarskoj 2009. godine, kada je opruga s Barrichellovog bolida odletjela i pogodila ga u kacigu. Zna kako je teško oporaviti se nakon opasnih ozljeda glave.

'On je pravi natjecatelj, to je sve što mogu reći. Moj je oporavak bio brži nego što sam se nadao. Takav duh pomaže pri oporavku. Teško je sada reći kakvo je njegovo stanje, jer ne znamo sto posto. Imam veliku želju posjetiti ga,' priznao je Felipe Massa koji se redovito čuje s Jeanom Todtom i sigurno zna više o stanju Schumachera od nas ostalih. Također je prošli vikend na karting spektaklu u Florianopolisu vodio molitvu za ozdravljenje sedmerostrukog F1 prvaka.

'Moramo se moliti. To je ono što ja radim, molim svaki dan za njegov oporavak i da se vrati svojem starom životu. Nadam se da će to imati učinka. Molim se da se to dogodi,' zaključio je viceprvak iz 2008. godine.