NEMA MILOSTi

Izgubio mjesto u Formuli 1 iako je deklasirao vozača zbog kojeg je potjeran!

24.10.2017 u 19:14

Bionic
Reading

Danil Kvjat možda je odradio odličan posao i osvojio bod na Velikoj nagradi SAD-a ove nedjelje, no Toro Rosso po drugi ga se put odrekao ove sezone te će Brendon Hartley dobiti novu priliku, iako u Austinu nije briljirao...

Ruski 23-godišnji vozač primio je treći i posljednji udarac od Red Bulla koji ga je odlučio ukloniti uoči utrke u Meksiku iz svoje vozačke postave u juniorskoj momčadi.

  • +4
Formula 1, Velika nagrada SAD-a Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kvjatov pad počeo je prošle sezone nakon Sočija kada je zbog neopreznog sudara s Vettelom degradiran u Toro Rosso, a nakon slabašnih nastupa za B momčad 'bikova' u Maleziji je zamijenjen Pierrom Gaslyjem.

Iz momčadi je zatim otišao Carlos Sainz u Renault, a Gasly je prošlog vikenda u Japanu vozio odlučujuću utrku japanske Super Formule pa se Kvjat još jednom uspio vratiti za volan F1 bolida i to je iskoristio na odličan način, osvojivši bod u Austinu.

Brendon Hartley koji je dobio priliku voziti drugi bolid Tora Rossa nije Rusu bio niti blizu u svojem F1 debiju, ali momčad se ipak odlučila zadržati 27-godišnjeg Novozelanđanina i potjerati po drugi put mladog Danila koji je čini se ispucao svoje kredite kod šefova.

Odluka je to bez milosti i nema opravdanja onime što je viđeno u Austinu, ali Formula 1 je takav sport. Kvjat si je bar na Velikoj nagradi SAD-a dao određenu šansu pronaći drugu momčad u elitnom automobilističkom natjecanju, no svejedno mu opasno prijeti sudbina Alguersuarija i Buemija koji nakon otkaza u 'bikovima' nikad više nisu dobili novi angažman...