SVI ZGROŽENI

Masovna tučnjava završila je tragično; navijač je preminuo u bolnici, a policija moli svjedoke da se jave

06.03.2023 u 18:19

Bionic
Reading

Muškarac u 50-ima preminuo je nakon masovne tučnjave nogometnih navijača ispred puba u Blackpoolu, prenose britanski mediji

U subotu je nakon utakmice Championshipa između Blackpoola i Burnleya ispred jednog puba došlo do masovne tučnjave navijača suparničkih klubova.

Navijač Blackpoola Tony Johnson (55) je u tučnjavi zadobio teške ozljede glave nakon čega je prevezen u lokalnu bolnicu. Preminuo je u ponedjeljak, nakon što je proveo vikend na aparatima za održavanje života, potvrdio je Blackpool.

Policija je privela 33-godišnjaka za kojeg se sumnja da je teško ozlijedio Johnsona.

'Blackpool FC je duboko šokiran i tužan kada je saznao vijest da je naš navijač Tony Johnson tragično izgubio život. Klub će otvoriti knjigu žalosti, dajući navijačima priliku da odaju počast Tonyju', poručili su sa stadiona Bloomfield Road.

Policija je otvorila istragu pozvavši svjedoke da se jave.

'Incident se dogodio na prometnom području i znamo da je u to vrijeme bilo puno ljudi koji su vidjeli sve ili dio onoga što se dogodilo', objavila je policija.

Oglasio se i Burnley.

'Nogometni klub Burnley šokiran je i ožalošćen vijest o smrti navijača Blackpoola. Dijelimo svoje misli i sućut s njegovom obitelji, prijateljima i svima u Blackpool Football Clubu', poručili su.

Susret između Blackpoola i Burnleyja završio je bez golova. Burnley vodi na ljestvici i najveći je kandidat za plasman u Premiership, dok je Blackpool u zoni ispadanja.