TENISKE VIJESTI

Martić bez četvrtfinala, Dodig bez drugog kola

17.09.2014 u 13:22

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig poražen je u prvom kolu ATP turnira u Metzu od šestog nositelja Portugalca Joaoa Souse sa 2:6, 2:6 nakon samo 63 minute igre. Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela probiti do četvrtfinala na WTA turniru u kineskom Guangzhouu, jer je u 2. kolu sa 7:6 (5), 6:3 bolja od nje bila domaća tenisačica Yafan Wang, 252. na WTA ljestvici.

Bio je to prvi međusobni dvoboj Dodiga i Souse, a Dodig je katastrofalno servirao, ubacio je samo 37 posto prvih servisa. Također, jednako loše je vraćao protivnikove servise, osvojivši tek 12 poena, pa je 39. tenisač svijeta sa po dva "breaka" u svakom setu lakoćom prošao u drugo kolo.

Što se tiče dvooja Petre Martić i Yafan Wang, 20-godišnja Kineskinja za pobjedu je trebala 97 minuta, a osvajanje prvog seta, u kojem su obje tenisačice napravile po dva breaka, pokazalo se ključnim. Martić je u drugom setu osvojila samo tri poena na servis suparnice pa je jedan break kineskoj tenisačici, koja je u 1. kolu iznenadila prvu nositeljicu Australku Samanthu Stosur, bio dovoljan za proboj u prvo četvrtfinale na WTA turnirima u karijeri. Yafan Wang je u glavni turnir ušla s pozivnicom.