ODNOSI U MINUSU

Marković 'hladan' na Hajdukovo istupanje

27.02.2009 u 16:22

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković nije nimalo zabrinut zbog toga što su predstavnici Hajduka 'zaledili' svoje djelovanje u tijelima HNS-a

'Jeste li vidjeli da su nedavno u Alpama pronašli posmrtne ostatke stare osam tisuća godina, da su se odledili i da nema nikakvih problema. Zaledili svoj rad, pa što? Nije mi drago što su povukli takv potez, ali milsim da su pogriješili adresu, jer za to je zadužena Udruga prvoligaša', odgovorio je Marković na novinarski upit nakon sjednice Skupštine HNS-a.

Na samoj Skupštini delegati nisu niti jednom riječju spomenuli nedavni derbi Hajduka i Dinama, iako su čelnici dva najveća hrvatska kluba proteklih dana vodili 'verbalni derbi'. No, to je bilo i očekivano jer te teme nije bilo na dnevnom redu sjednice.

Sjednica Skupštine HNS-a protekla je u mirnim tonovima, a na njoj nije bilo delegata koji su povezani sa Hajdukom, što su jučer i najavili čelnici splitskog kluba koji su nezadovoljni kaznom koju im je zbog navijačkih izgreda i propusta u organizaciji na poljudskom derbiju odredio disciplinski sudac Prve hrvatske nogometne lige. Hajduk je, naime, kažnjen sa 200 tisuća kuna i jednom utakmicom pred praznim tribinama.

Čelnici HNS-a na sjednici Skupštine su se pohvalili uspješnim poslovanjem u prošloj godini, koju su završili sa rekordnih 57 milijuna kuna viška na svom računu. Najveću zaslugu za tako veliki višak ima nacionalna nogometna reprezentacija, koja je zaradila 91 milijun kuna plasmanom i rezultatima na EP 2008.

Dio tog viška, odnosno 27 milijuna kuna, prebačen je u prihode za ovu godinu, koji su planirani u iznosu od 89 milijuna kuna.

Također, iznesen je podatak da su hrvatski klubovi u proteklih deset godina zbog navijačkih izgreda na europskim kup utakmicama platili nešto više od milijun eura kazni, odnosno oko 3.600 eura po utakmici.