NOVI UGOVOR

Markota karijeru nastavlja u njemačkom prvaku

27.09.2013 u 20:39

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaški reprezentativac Damir Markota karijeru će nastaviti u njemačkom prvaku Brose Basketsu. Klub iz Bamberga potpisao je s Markotom ugovor na tri mjeseca

Brose Baskets, koji je u protekle četiri sezone redovito osvajao naslove prvaka Njemačke, u Markoti je pronašao zamjenu za Novicu Veličkovića, koji će zbog problema s mišićima propustiti početak nove sezone Eurolige.

Damir Markota, 27-godišnji hrvatski reprezentativac visok 208 centimetara, koji je svoje kvalitete potvrdio na nedavnom Eurobasketu u Sloveniji, protekle sezone je igrao za Beşiktaş, u kojem je prosječno postizao 8.7 koševa uz 5.1 skok u 24 utakmice u Euroligi. Dvaput je igrao i protiv Brose Basketsa, te se zapaženim partijama dopao svojim novim poslodavcima.

'Vidjeli smo Damira Markotu dvaput u ogledima protiv nas u kojima je pokazao puno. Naporan rad, skok i odlična igra u obrani su njegove najjače karakteristike, dok u napadu pokazuje veliko razumijevanje za igru', rekao je Chris Fleming, trener Brose Basketsa.