REAKCIJA STRIJELCA

Marko Livaja nije skrivao emocije: 'Ovo mi je jedan od najdražih golova, na mojem Poljudu, ponosan sam na to!'

07.09.2021 u 23:06

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je 6. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru na Poljudu svladala Sloveniju sa 3:0, a prvi pogodak zabio je Marko Livaja koji je poslije utakmice podijelio svoje dojmove

Podsjećamo, vodeći pogodak postigao je Marko Livaja u 33. minuti, nakon što je Mario Pašalić pogodio vratnicu poslije ubačaja Josipa Juranovića. U 66. minuti Ivan Perišić je bio asistent, a strijelac Pašalić. Pobjedu Hrvatske začinio je Nikola Vlašić pogotkom u četvrtoj minuti sučevog dodatka na ubačaj Mislava Oršića.

'Mislim da smo jako dobro ušli u utakmicu, bili smo svjesni da u prve dvije utakmice nismo bili na nivou napadački, zaslužili smo ovo. Sigurno jedan od najdražih golova, baš kući, na mome stadionu. Tako se poklopilo. Ovo mi daje još više snage, jako sam ponosan. No treba ovako dalje nastaviti jer se sve vrlo brzo zaboravi', kazao je Livaja za Novu TV pa je nastavio:

  • +35
Hrvatska - Slovenija, kvalifikacije za SP 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

'Izbornik mi je dao slobodu, nije me ukočio, mogao sam se spuštati i stvarno je bilo odlično. Sedam bodova u ovom mini ciklusu je odličan rezultat. Čekaju nas Cipar i Slovačka, a jasno je da smo u tim utakmicama favoriti.'

Hrvatska je došla do 13 bodova i povratak na vrh skupine H, zahvaljujući boljoj gol-razlici od Rusije koja je bodovno izjednačena. Slovačka je treća s devet bodova, Slovenija četvrta sa sedam. Malta i Cipar su ostale na četiri boda.

Novi kvalifikacijski ciklus od dvije utakmice Hrvatska će započeti 8. listopada gostovanjem na Cipru, a 11. listopada će ugostiti Slovačku u osječkom Gradskom vrtu.

  • +12
Hrvatska - Slovenija, navijači na Poljudu Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec/ CROPIX
  • +7
Hrvatski navijači ispred Poljuda Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL