veliko pojačanje

Marko Livaja jedva čeka zaigrati u dresu Hajduka, a sve je iznenadio priznanjem o glavnim razlozima povratka u 'voljeni klub' te brojem golova koji će zabiti

22.02.2021 u 15:38

Bionic
Reading

Agilno vodstvo splitskog Hajduka napravilo je nekoliko značajnih promjena kada je prva momčad u pitanju, a da misle ozbiljno govori i dovođenje Marka Livaje koji je službeno predstavljen

Turbulentna sezona za Hajduk, u kojoj je bilo velikih promjena na vitalnim pozicijama, zatim na klupi te u momčadi, dobila je novi epilog. Službeno je predstavljen 28-godišnji Marko Livaja, nekada dijete Hajduka, koji će napokon ispuniti dječački san i zaigrat će za prvu momčad 'bilih.'

Tako je novi sportski direktor Mindaugas Nikoličius ovim potezom pokazao da slažu momčad koja će uskoro moći parirati najboljima, a važnu ulogu u ovom transferu odigrao je i Lukša Jakobušić, predsjednik Uprave Hajduka.

Nikoličius se zahvalio što je Marko pristao na puno manju plaću nego je imao i dodao je kako su brzo reagirali kada se otvorila mogućnost dovođenja takvog igrača.

A riječ je o nogometašu koji je kao tinejdžer otišao u milanski Inter, ali se nije uspio nametnuti pa je tako u svojoj karijeri promijenio velik broj klubova poput Lugana, Cesene, Atalante, Emopija, Kazana, Las Palmasa te grčkog AEK-a.

Čak se svojim dobrim igrama u Grčkoj uspio nametnuti izborniku Zlatku Daliću te je skupio ukupno četiri nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Doznaje se kako je Livaja s Hajdukom potpisao ugovor do kraja sezone i na svoju je štetu, jer odrekao se lijepe zarade, raskinuo je ugovor s grčkim AEK-om. No, transfer se zamalo zakomplicirao…

'Iskreno nisam se nadao da će me AEK pustiti, a na kraju smo se brzo dogovorili. Raskinuo sam ugovor na obostrano zadovoljstvo i došao sam u klub koji želim. Ovo je za mene korak naprijed, bolje da igram u voljenom klubu nego da primam novac i ne igram. I da sam nesretan', kazao je Livaja koji je svjestan kako će biti i bliže izborniku Dalićžu da se nametne.

Top 5 golova 21. kola HT Prve lige

'Svaki igrač sanja o tome da igra za svoju državu na Euru pa tako i ja.'

Dodao je i što su mu ciljevi:

'Moji ciljevi su da uvijek želim pobjeđivati. Došao sam ovdje da na pokušamo izboriti europsko natjecanje.'

Na pitanje je li ovo korak naprijed ili nazad iskreno je rekao:

'Još sam mlad, imam 28 godina, a nakon razgovora s predsjednikom Jakobušićem, dao mi je dozu nečega da se vratim ovdje. On sigurno ima dosta veliki ulogu u mom povratku. Praktički je bolje je da ovdje igram, nego da u Ateni primam plaću i ne igram. Ovako sam kod kuće i igram u voljenom klubu. Gdje ćeš bolje', kazao je na Livaja, koji je dobio dres s brojem 11, prilikom predstavljanja.

Na pitanje novinara koliko očekuje da će zabiti golova Livaja je prepun samopouzdanja rekao: Nećemo o tome.. ali eto, trideset golova! To mi je želja', iznenadio je okupljene Livaja koji je očito prepun samopouzdanja.

No, zasad nije poznato hoće li Livaja nakon ljeta ostati u Hajduku:

'Svašta se može desiti. Nećemo isključivati nijednu opciju, nakon ljeta ćemo sjesti i vidjeti što je najbolje za klub i za mene i za sve', kazao je Livaja koji kaže kako nije pripremio 'nikakvu posebnu proslavu gola', ali se zato jako veseli što će zaigrati na Poljudu u prvoj momčadi Hajduka. Još ako dočeka huk Torcide s tribina, duša će mu biti na mjestu.

Ispunio je svoju veliku želju, a spojio je i ugodno s korisnim jer sa suprugom Iris čeka dijete. I kaže, kad već to sve zanima, kako je nova kuća u njegovim Kaštelima već izgrađena. Sve mu se posložilo, a hoće li sljedeće sezone igrati u Hajduku ne zna nitko. Sve ovisi o tome kako će ovaj eksperiment ispasti…