zabio je i asistirao

Marko Livaja iz igre je izašao šepajući; iz Hajduka su otkrili o kakvoj se ozljedi radi

21.08.2023 u 14:29

Bionic
Reading

Hajduk je rutinski pobijedio zadnju momčad SuperSport HNL-a, u Kranjčevićevoj su Bili protiv Rudeša slavili 2:0. Livaja zabio za 1:0 već u 4. minuti, a pobjedu je osigurao Melnjak u 15. minuti utakmice nakon sjajne asistencije - Livaje

Zadnja momčad SuperSport HNL-a nije bila nikakva prepreka za Bile te su gostovanje u Kranjčevićevoj zaključili pobjedom 2:0. Hajduk tako ima sve četiri pobjede od početka sezone i s 12 osvojenih bodova drži sam vrh prvenstvene ljestvice.

Iz Europe su Bili ispali, pa se sad u miru mogu posvetiti izazovima domaćeg prvenstva i Kupa, no sve je zabrinulo stanje Marka Livaje. A nešto kasnije on je službeno doznao da ga izbornik Dalić nije stavio na popis za sljedeće dvije utakmice Vatrenih.

Kapetan Hajduka odigrao je još jednu sjajnu utakmicu, no protiv nedoraslog protivnika kao što je Rudeš takvo se nešto moglo očekivati. Prvo je Livaja u 4. minuti izveo pravo malo umjetničko djelo, piruetu u šesnaestercu domaćina, nakon čega je iz drugog dodira zabio za vodstvo 1:0.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Desetak minuta kasnije Livaja je sjajno asistirao, dubinskim dodavanjem s vrha šesnaesterca iz igre je izbacio čak pet igrača Rudeša, a Melnjak je rutinerski zabio za 2:0.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

No svi su se navijači Hajduka s razlogom zabrinuli kad je u 90. minuti utakmice Livaja napustio igru. Šepao je s grčem na licu i držao se za lijevu preponu. U tom trenutku nije izgledao nimalo dobro.

Adnan Čustović, pomoćni trener Hajduka koji mijenja suspendiranog Ivana Leku, pojasnio je o kakvom se problemu radi.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Da, Livaja je izišao iz igre, vjerojatno su u pitanju grčevi', kazao je odmah nakon susreta Čustović te dodao:

'Vidjet ćemo što se reći liječnička služba...'

Hajduk u 6. kolu SuperSport HNL-a gostuje kod Varaždina, a utakmica je na rasporedu u subotu 26. kolovoza od 19 sati (MAXSport, MAXtv).

  • +11
Rudeš - Hajduk, SuperSport HNL 3. kolo 20.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

A novi šok navijači Hajduka i sam Marko Livaja doživjeli su tijekom ponedjeljka, nakon što je izbornik Zlatko Dalić objavio popis igrača na koje računa u nastavku kvalifikacija za plasman na EURO 2024. Vatreni će odigrati dvije utakmice, prvo 8. rujna protiv Latvije u Rijeci, pa 11. rujna protiv Armenije na gostovanju, a na tom popisu Livaje - nema!

Standings provided by Sofascore