TALIJANSKA LIGA

Pašalić zabio u trijumfu Atalante za nadu za Ligu prvaka, Milanova 'petarda'

20.05.2023 u 23:01

Bionic
Reading

Nogometaši Atalante svladali su na domaćem terenu Veronu 3:1 u dvoboju 36. kola talijanske Serie A, a jedan je pogodak za domaćina postigao hrvatski reprezentativac Mario Pašalić

Atalanta je time ostala i dalje u igri za ulazak u krug četiri najbolje momčadi Serie A što kao nagradu donosi igranje u Ligi prvaka iduće sezone, makar će put do tamo biti vrlo težak. Veroni ostaje i dalje napeta borba za ostanak u ligi.

Verona je povela u Bergamu golom Lazovića u 11. minuti, no kratko su gosti uživali u vodstvu. U 22. minuti je izjednačio Zappacosta, dok je Atalanta suparnika slomila u drugom poluvremenu.

U 53. minuti pogodak za 2:1 je dao hrvatski reprezentativac Mario Pašalić koji je iskoristio poigravanje s loptom gostujućeg vratara Montipa. Ukrao je loptu i lagano zabio za 2:1, što je bio njegov četvrti ovosezonski prvenstveni pogodak. Za 3:1 je strijelac bio Hojlund u 62. minuti. Pašalić je za Atalantu igrao do 76. minute.

  • +2
Atalanta - Verona, Serie A, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: MICHELE MARAVIGLIA

Lakoćom su nogometaši Milana upisali domaću pobjedu u 36. kolu Serie A, s 5:1 je pobijeđena Sampdoria, čime je Milan prekinuo niz od tri poraza upisanih u Serie A i Ligi prvaka.

U prvom poluvremenu Milan je stvorio prednost od 3:1 nakon jednog gola Rafaela Leaa i dva Oliviera Girouda. Na drugoj strani je strijelac bio veteran, 40-godišnji Quagliarella.

Raspucan je Milan bio u nastavku pa je Giroud tako kompletirao 'hat-trick', dok je pogodak dao i Španjolac Brahim Diaz koji je opet bio zapažen u Milanovoj igri. U prvom poluvremenu je upisao dvije asistencije.

Milan je ovom pobjedom ostao u igri za treće ili četvrto mjesto, koja vode prema Ligi prvaka iduće sezone. Ima dva boda manje od Intera i bod manje od Lazija, ali te dvije momčadi tek moraju odraditi svoje dvoboje ovog kola.

Hrvatski nogometaš Ante Rebić nije konkurirao za Milan u ovom susretu.

Sampdoria, posljednja momčad na ljestvici Serie A, već je od ranije budući drugoligaš i član Serie B.