TALIJANSKO PRVENSTVO

Mario Pašalić nastradao, a na istoj utakmici Atalanta neugodno iznenadila; Roma minimalno

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Mario Pašalić zbog ozljede gležnja morao je napustiti travnjak u 24. minuti utakmice 29. kola talijanskog prvenstva u kojemu je Atalanta izgubila na svom terenu od Bologne sa 0:2

Pogotke za pobjedu Bologne u nastavku utakmice postigli su Sansone (49) i Oroslini (86).

Atalanta je tako ostala šesta na ljestvici sa 48 bodova, tri manje od četvrtog Intera koji drži posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone, dok je Bologna, za koju je Nikola Moro igrao do 84. minute, skočila na osmo mjesto sa 43 boda.

  • +3
Atalanta - Bologna, Serie A, 2022/23. Izvor: Profimedia / Autor: Spada / LaPresse / Profimedia

U susretu dva posljednja sastava lige Cremonese je kao gost svladalo Sampdoriju sa 3:2. Domaći su dva puta vodili preko Lersija (15) i Lammersa (66), gosti su se vraćali golovima Ghiglionea (35) i Lohošvilija (85), da bi u petoj minuti nadoknade Sernicola (90+5) kompletirao preokret i šokirao gledatelje na trivinama. Ovom pobjedom Cremonese je preskočilo Sampdoriju, sada je ono 19. sa 16 bodova, a Sampdoria je na dnu sa 15. No, oba sastava mnogo zaostaju za 17. Spezijom koja sa 26 bodova drži zadnje mjesto koje osigurava ostanak.

Ranije u subotu nogometaši Fiorentine nisu uspjeli upisati 10. uzastopnu pobjedu u svim natjecanjima, iako su bili veliki favoriti oni su na svom terenu odigrali samo 1:1 protiv Spezije. Fiorentinu je u vodstvo doveo kapetan Biraghi (25) nakon solo-akcije i podosta sreće, no ubrzo potom N'Zola (32) se odlično snašao okružen domaćim igračima i uspio poravnati na, pokazat će se, konačnih 1:1. Josip Brekalo igrao je za Fiorentinu od 60. minute.

Nogometaši Rome skočili su na treće mjesto ljestvice talijanskog prvenstva minimalnom 1:0 gostujućom pobjedom protiv Torina, kojega vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, u susretu 29. kola. Jedini pogodak u vrlo lošoj utakmici postigao je Dybala (8-11m) iz kaznenog udarca u samom otvaranju dvoboja.

Nikola Vlašić igrao je od 82. minute za Torino koji je ostao 11. sa 38 bodova.

Verona je stigla do vrlo važne pobjede u borbi za ostanak svladavši na svom terenu Sassuolo sa 2:1 golom u petoj minuti sudačke nadoknade. Gosti su poveli udarcem glavom Harrouija (34) i tu prednost držali do 84. minute kada je Ceccherini (84) poravnao udarcem glavom nakon kornera da bi veliko slavlje domaćim navijačima osigurao Gaicj (90+5) golom u petoj minuti sudačke nadoknade nakon neshvatljive pogreške vratara Sassuola Consiglija koji mu je iz čista mira predao loptu ravno u noge.

Martin Erlić je odigrao čitav susret za Sassuolo.